A pozsonyi rendőrség a pénteki engedélyezett nyilvános Gorilla-tüntetésekkel kapcsolatban nem kapott a közrend megbontására vonatkozó bejelentést – tájékoztatott a pozsonyi rendőrszóvivő, Petra Hrášková.

Csupán azokat a kihágásokat vizsgálják, amelyek a SDKÚ-DS és a Smer-SD székházainak összepiszkolásával kapcsolatosak – ahová a tüntetés hivatalos befejezése után az emberek átvonultak.

Az SDKÚ-DS székházának bejárati ajtaját az odavonultak tojással dobálták meg. A rendőrök felszólítása után azonban abbahagyták a székház megdobálását, így rendőri beavatkozásra nem került sor. Majd a tömeg lassan továbbvonult a Smer-SD Súmračna utcai székháza felé, ahol szintén páran tojással dobálták meg a párt székházát „A rendőrség az épületeken okozott kart dokumentálta és az esetet vagyon elleni kihágás elkövetéseként vizsgálja” – tette hozzá Hrášková. Körülbelül 21.00 óra tájban a tömeg feloszlott. A tüntetés alatt a Pozsony II-es városrészben több tíz embert igazoltattak, de előállításokra nem került sor.  Emberi sérülés nem történt, a tömeg átvonulása közben 17.30 és 19.00 között a felvonulás útvonalán és annak környékén részlegesen korlátoztak a forgalmat és a városi tömegközlekedést is. A közúti forgalmat a helyszínen rendőrök irányították.

Az Aktuality.sk, 2012. február 26. nyomán