A Most-Híd elnöke, Bugár Béla úgy véli, hogy a Gorilla-akta nem diszkvalifikálta Végh Dánielt a Nemzeti Vagyonalap Felügyelőtanácsi tisztségéből. A Titkosszolgálat állítólagos aktája azt írja, hogy a Penta társtulajdonosa, Jaroslav Haščák kenőpénzeket osztott a politikusoknak és a Nemzeti Vagyonalap tisztségviselőinek azért, hogy azok a kívánsága szerint cselekedjenek. Az esetet a rendőrség vizsgálja.

Véghet az akta Világi Oszkárnak, a Slovnaft vezérigazgatójának „rabszolgájaként” emlegeti, akit a Bugár vezette MKP pártfogójának tartottak.  Világi, akit több ízben is különböző jutalékokkal hoz összefüggésbe az ügyirat, a múltban már tagadta a Gorilla valódiságát. Végh azt állítja, hogy soha senki sem adott neki arra vonatkozó utasításokat, hogy hogyan cselekedjen a Vagyonalapban. „A Vagyonalapban való ténykedésem idején nem volt tudomásom arról, hogy törvénysértésre vagy kenőpénzek osztogatására került volna sor.”
Bugár azt állítja, hogy Világi semmilyen befolyással nem bír a Most-Hídra. Arra a kérdésre, miért Véghet javasolta a Nemzeti Vagyonalap Felügyelőtanácsába, azt válaszolta: „Mert így döntöttünk”.

A Most-Híd elnöke magára haragította az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) egyik képviselőjét, Alojz Hlinát is. Hlina számon kérte tőle Végh jelölését, mire Bugár a parlament folyosóján obszcén módon többször is felmutatta neki a középső ujját, amit később el is ismert. „Ez a reakció tényleg meglepett, kikérem magamnak, hogy valaki a középső ujját mutogassa nekem” – mondta Hlina felháborodva és felszólította Bugárt, hogy kérjen tőle bocsánatot.

Mindeközben az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek klubjának többsége kedden késő délután a Most-Híd jelöltje mellett szavazott. Hlina alig pár órával a szavazás előtt azt kérte Robert Kaliňák belügyminisztertől, hogy készítsen jelentést a Gorila-ügyben való nyomozás állásáról.  Igor Matovič szerdán azt állította, nem tudta, hogy Végh Dániel neve szerepel a Gorilla-aktában. „Ha emlékeztem volna a nevére az aktából, másként szavaztam volna. Ez hiba volt.” Hlina a szavazáson nem vett részt, mert kifogásai vannak a jelölés módjával kapcsolatban. „Nem akarok olyasvalakire szavazni, akit még csak nem is láttam. A jelölteknek legalább röviden be kellene mutatkozniuk a parlament előtt.”

Véghet valamennyi párt támogatta, 135 szavazattal lett megválasztva. Daniel Lipšic volt belügyminiszter tartózkodott a szavazástól. Kritizálja az ellenéket, amiért megtámogatta Véghet. „Sajnálom, hogy nem tanultak az elvesztett választásokból.”

Végh a többségben lévő Smernek köszönhetően lett megválasztva, amely a választások előtt még azt ígérte, közhivatali tisztségekbe nem fognak egyetlen Gorillában említett korrupcióval gyanúsított személyt sem megszavazni.

„A Vagyonalap Felügyelőtanácsi elnökének helyével az ellenzék rendelkezik, amely teljes felelősséggel tartozik a javasolt jelöltért” – üzente meg Fico szóvivőjén keresztül. A Smer a választások óta már a kisebbségi kormánybiztosi helyet is a Most-Hídnak adta.
Az ellenzéki pártok azt mondják, azért támogatták Véghet, mert a tisztségbe a jelölés jogát Bugár kapta és bárkit jelölhetett. „Az urak döntöttek így a Most-Hídból” – jelentette ki a KDH parlamenti klubjának elnöke, Pavol Hrušovský. „Meglepődtem, hogy őt javasolták, mivel említve van a Gorillában, de ez a Most döntése” – tette hozzá az SDKÚ frakcióvezetője, Ľudovít Kaník.

Végh Iveta Radičová kormányának hatalomra jutása után került vissza a Vagyonalapba. Tagsági székét a Végrehajtó Bizottságban a Gorilla ügy kirobbanása után is megtartotta.  Miközben Radičová kormánya a Most-Híd minisztereinek köszönhetően is leváltotta a Nemzeti Vagyonalap SDKÚ-s főnökasszonyát, Anna Bubeníkovát, aki a Gorilla szerint a Penta konspirációs lakásában találkozgatott Haščákkal, ahol az egyes üzletekben megegyeztek.

Bugár azt állítja, Végh megérdemli az új tisztségét a Namzeti Vagyonalapban, mert a múltban leállította a Kelet-Szlovákiai Vízművek eladását, és ellene volt a Kombinált Ciklusú Erőmű privatizációjának is, amit végül a Penta szerzett meg.

A SME, 2012. június 20. nyomán