Leállítják a nyomozást a Gorilla-ügyben?

2011 karácsonya előtt jelent meg a világhálón a  titkosszolgálat állítólagos dokumentuma, az ún. Gorilla-akta, amely a politikusok és a tőkecsoportok közti lehetséges átfedésekre hívta fel a figyelmet a második Dzurinda-kormány idején. Konkrétan a képviselő-vásárlásokról és a stratégiai vállalatok privatizációja soráni jutalékosztásról volt benne szó.

Újabb Gorilla-aktás ügyben állították le a vizsgálatot

A pozsonyi reptér privatizációjával kapcsolatos korrupció gyanújában való vizsgálat leállítása után, úgy tűnik, egy újabb Gorilla-aktás eset végére is pont kerül. Andrea Predajňová, a Speciális Ügyészség szóvivője ugyanis megerősítette, hogy leállítják az eljárást az állítólagos képviselő-vásárlás ügyében.

Újabb lejárató anyagok Lipšic ellen

Daniel Lipšic (NOVA) független képviselőt kompromittáló névtelen anyagokat hozott a posta a Legfelső Bíróságra – adta hírül a bíróság elnöki irodája. Az elnöki iroda tájékoztatása szerint az anyagot kivizsgálás céljából továbbították a Főügyészségre.

A Gorilla rendszerhiba volt

A napokban tette közzé a belügyminisztérium a Gorilla-ügy kivizsgálásról készített soron következő jelentését, amely megint nem tartalmaz semmi újat és semmilyen konkrétumot.