(Facebook – szemle) November 22-én szavazott a szlovák parlament Igor Matovič ellenzéki képviselő azon javaslatáról, hogy hozzák nyilvánosságra, kitől, mikor és mennyiért vásárolt az állam 400 millió euróért földeket az R7 gyorsforgalmi út építésére. Matovič javaslata sikertelen volt a szavazás során.

zsak_auto
(Illusztrációs kép)

Igor Matovič facebook-oldalán erről így tájékoztat: Bugár Béla, a „Karakter” tisztességtelen üzletet csinált egy távoli rokon kárára(!) … csak úgy véletlenül vásárolt tőle földet 25 ezer euróért, ezután pedig eladta az államnak 528 ezer euróért, mint olyan földet, melyre az R7-es, Dunaszerdahelyre vezető gyorsforgalmi útra szükséges.
igor
(…) A törvényhozás ülésének elején javasoltam (ismételten), hogy a parlament kötelezze Érsek (Most-Híd) minisztert, hogy hozza nyilvánosságra az összes földet, amelyet az állam 400 millióért vásárolt az R7-es építésére – kitől, mikor, mennyiért.

Milyen volt a szavazás? Nézzék meg a mellékletet (Bugár két szolgájával mellette szavazott, de saját képviselőinek tartózkodó szavazatot mutatott = csak azért, hogy a javaslat véletlenül ne menjen át. Farizeusság egyenes adásban. )

cspCsáky Pál európai parlamenti képviselő (Magyar Közösség Pártja) Matovič bejegyzéséről a következő kommenttel tájékoztatott: „Azért engem is érdekelne, miért államtitok az, hogy kiknek fizetett ki nagy pénzeket az állam mindannyiunk zsebéből az R7-es gyorsforgalmi út nyomvonalán elterülő földekért. Azt a javaslatot, amely arról szólt, hogy hozzák nyilvánosságra ezeket az adatokat, a kormánykoalíció leszavazta.

További kapcsolódó linkek: A szlovák parlament honlapján itt tekinthető meg a szavazás.
A szlovák Pravdában erről itt tudósítanak. Magyar nyelven a Körkép cikke itt található.