A felvidéki Bátorkeszi nagyközségnek három és fél ezer lakosa van, szombaton ez viszont megsokszorozódott. Az Omega együttes koncertjének tízezres közönsége volt.

„Emeld fel a tekinteted, a keresztút véget ért / Előtted áll egy új világ, a végtelen messzeség”

A fellépés a községben rendezett borfesztivál zárórendezvénye volt. Az Omega nyolc zenésszel lépett színpadra. Az „Életfogytig rock and roll”-lal kezdtek a „régi csibészek”, majd Kóbor János, az Omega frontembere egy szomorú hírt közölt: „Itt mellettem üres a hely, Benkő László kórházban van. (…) A régiek közül ott volt a dobok mögött Debreczeni Ferenc és gitárokon Molnár György. Meggyőződésem, hogy talpra áll, mert őt olyan fából faragták”. Nagyon jól összeállított koncert volt, a dalok felét a nagy Omega-slágerek tették ki (pl. Napot hoztam, csillagot; 10 000 lépés, Ballada a fegyverkovács fiáról, Metamorfózis, Fekete pillangó, Babilon, Éjféli koncert, Bűvész és végül természetesen a Petróleumlámpa, a Gyöngyhajú lány és mivel még kellett egy ráadás, felcsendült a Léna is). Volt néhány dal az újabb Omega-lemezekről is, ezek közül a legnagyobb ovációt A keresztút vége váltotta ki, mely a Himnusz hangjainak felcsendülése mellett a látványos vizuális díszlettel, a végén piros-fehér-zöld trikolórban megjelenő Omega-emblémával is örök emlék marad az emberben.

Az Omega 55 éve áll a színpadon!

Még meg sem születtem, amikor megalakult az Omega. Miután 1962-ben volt ez, ezzel természetesen nagyon sokan vannak még így. 1994 óta úgy járok Omega-koncertekre, hogy lehet, ez az utolsó alkalom. Már nem számolom, hányszor láttam őket azóta. Legkisebbik (egyébként zenész) fiam elégedetten nyugtázta a koncert után: egyre jobb az Omega!

Szép volt, fiúk!

Aki lemaradt, kimaradt, hamarosan pótolhatja. Jövő hónapban is lesz Omega-koncert a Felvidéken, mégpedig Zoboralján, Kolon községben. Bízunk benne, hogy Benkő Lászlóval.

Oriskó Norbert, Felvidék.ma (a szerző – mobilos – felvételei)