Hosszú Katinka hétfőn csatlakozott a MOL Csapathoz, így a háromszoros olimpiai bajnok úszót a jövőben a MOL-csoport támogatja. Júliustól a dunaszerdahelyi (Felvidék) DAC-stadion hivatalos neve: MOL-Aréna.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója és Hosszú Katinka 2017. július 3-án egy budapesti sajtóbeszélgetésen, amelyen bejelentették, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó csatlakozott a MOL Csapathoz. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az MTI-tudósítása szerint Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a cég minden országban, ahol jelen van, kiemelt figyelmet fordít a helyi közösségek támogatására, sportszponzorációs programjainak középpontjában pedig az olyan kiemelkedő versenyzők állnak, akik példaképül szolgálhatnak. Az együttműködések minden esetben a közös értékeken és a hasonló világszemléleten alapulnak – tette hozzá.  Hosszú Katinkáról azt mondta, minden nap bizonyítja, hogy kitartással és kemény munkával a világ legjobbjává lehet válni. Megszemélyesít minden olyan értéket, amelyet a MOL is magáénak vall – jelentette ki.  „Örülök, hogy végre ennek a csapatnak a tagja vagyok” – mondta az ötszörös nagymedencés világbajnok. Hozzátette, hogy csapatával mindig alaposan megfontolják, mihez adják a nevüket, de a MOL esetében ez nem volt kérdés, mivel ideológiájuk hasonló: „a kemény munka mindig kifizetődik”.

Világi Oszkár és Hernádi Zsolt a Martosi Szabadegyetem vendégeiként, 2013-ban. Világi „DAC-os” tervei azóta valóra váltak. (Fotó: O.N.)

A felvidéki Dunaszerdahelyen is várható volt a MOL megjelenése. A lokálpatriótaként ismert klubtulajdonos Világi Oszkár a MOL-hoz tartozó Slovnaft vezérigazgatója. A szlovák élvonalban játszó dunaszerdahelyiek nem hosszabbítottak a tavalyi sikerkovács László Csaba székely edzővel, helyére a Honvédnál bajnoki címet szerző olasz Marco Rossi került. A keretben három magyar állampolgár található: Mervó Bence, Vida Kristopher András és Kocsis Gergő. A stadion építése mmég folyamatban van, viszont a fele már kész. A két lelátóban ma 7000-en férnek el, a munkálatok befejezése után a stadion kapacitása hamarosan megkétszereződik.

Folyik a munka a készülő A-tribünön. A B és C lelátók már a szurkolóké… (Fotó: 2017-04-22)

Tények.sk