A zord idő ellenére nagy elszántsággal lépett pályára a DAC a Rózsahegy otthonában, a Fortuna Liga 14. fordulójában.  Bár a vezetést a csallóköziek megszerezték, sajnos a mérkőzés vége előtt öt perccel tizenegyesből kiegyenlített a hazai csapat, így a döntetlen eredmény csak 1 pontot hozott a Dunaszerdahelynek.

Ljubicic harcol a labdáért (Kép: Felvidék.ma/Archív)

A rossz idő ellenére jól kezdtek a sárga-kékek, akik már a hatodik percben Kalmár tizenhatosról indított lövésével megszerezhették volna a vezetést, de a rózsahegyi kapus, Macík a helyén volt.

Az addig visszafogottan játszó Rózsahegy, mintha Csipkerózsika álmából ébredt volna, agresszív támadásokat indított, de a DAC védelme áttörhetetlen falként állt előttük. A 21. percben Živkovič Divkovič remek passzából nem hibázott és Macík mögé lőtte a labdát. Rózsahegy-DAC 0:1. A megszerzett idegenbeli vezetés után is a csallóköziek maradtak aktívabbak, Ljubicic távoli lövése alig ment a kapu mellé. Az első félidő ráadásában Macej remek reflexszel védte Maslo szabadrúgását, így a megérdemelt egy gólos vezetéssel ment a szünetre a DAC.

A második félidő megkezdése után nem sokkal Vida óriási helyzetbe került, de a ziccert nem sikerült értékesítenie. A hazaiak megtettek mindent az egyenlítésért, ám sikertelenül, mígnem a 84. percben Davis a tizenhatoson belül szabálytalankodott Daiellal. A rózsahegyiek büntetőhöz jutottak, amit Kružliak értékesített. Ezzel beállította a végeredményt – Rózsahegy-DAC 1:1.

Marco Rossi szavai szerint csak magukat okolhatják a csallóköziek, ugyanis három tiszta helyzetük volt, amit gólra kellett volna váltaniuk, s ezzel biztosíthatták volna a nyertes mérkőzést egy ilyen erős ellenfél ellen, mint a rózsahegyi csapat.

A 119 drukker, aki a dunaszerdahelyi csapatot most is elkísérte, a lefújás után tapssal jutalmazta kedvenc csapatát. A Rózsahegy elleni döntetlen miatt a DAC a tabella 5. helyére csúszott vissza és innen várja a Slovan elleni várva-várt november 3-i hazai mérkőzést.

(fcdac.sk/Felvidék.ma)