Örömfocit látott a nézősereg

Dunaszerdahelyen ma a pozsonyi Slovan látogatott az ismét bővített MOL-Arénába. A DAC győzelemmel köszönte meg a több mint 10 ezres szurkolótáborának a támogatást.

Világszínvonalat jelent a MOL-Aréna

Még a meccs előtt került sor az A-lelátó bemutatására. Az új tribünnek köszönhetően már tízezer szurkoló előtt játszhat a DAC. Ez a szám jövő májusban, amikorra felépül a D-lelátó is, már 13 ezer lesz. Az UEFA 4. kategóriás stadionjaként alkalmas lesz női világ- és Európa-bajnokság, férfi világ- és Európa-bajnoki csoportmérkőzések, Bajnokok Ligája-csoportmérkőzések, valamint Európa Liga-csoportmérkőzések és selejtezők megrendezésére is.

Világi Oszkár: Szurkolóink megérdemlik ezt a stadiont

Világi Oszkár klubtulajdonos sajtótájékoztatóján elmondta, a stadion építése is mutatja azt az elszántságot, amellyel dolgoznak a klubban. Úgy gondolja, a színház, a mozi, a stadionok és a további közösségi épületek  a társadalom alapját jelentik. Csodálatos szurkolóink vannak, ez jár nekik – mondta. A Slovan elleni meccsre 2 óra leforgása alatt elfogytak a belépők. „Lehet hogy sajnálni fogjuk, hogy nem építettünk nagyobb stadiont”. Szlovákiai viszonylatban egyedülálló a DAC szurkolótábora, nézőszám tekintetében is messze a legjobbak. Világi Oszkár bízik abban, hogy az infrastruktúra fejlesztése is hozzájárul ahhoz, hogy a DAC majd bajnokcsapat legyen. A stadionra eddig 22,5 millió eurót költöttek, ez az építkezés befejezéséig 25 millió körül lesz. Mint mondta, a MOL-Aréna világviszonylatban is megállja a helyét a mai modern stadionok között.

Szép volt fiúk

Felvidéki El Classico? – A DAC részéről már igen

A Slovan elleni meccseket akár a felvidéki „El Clasico”-nak is nevezhetnénk, ha a Slovan is képes volna arra, amire a DAC, hogy telt ház előtt játsszon. A dunaszerdahelyi klub értékeli szurkolói hűségét, ezt jelezte az is, hogy a kezdőrúgást Világi Oszkár a mai meccsen a szurkolóknak ajándékozta, akik képviseletében a vezérszurkoló rúgott labdába. 2008-ban nagyon rossz emlékű mérkőzés volt a két csapat között, a rendőrségi brutalitás miatt több szurkoló szenvedett bántalmakat. Azóta még inkább figyelnek a dunaszerdahelyiek a pozsonyiak elleni hazai összecsapásra. 10 226 szurkoló volt ott a pályán, a tévé képernyői előtt (a magyar M4 és a szlovák tévé is közvetítette) további százezrek drukkoltak a dunaszerdahelyieknek. Érkeztek a szurkolók Dunaszerdahelyről, a Csallóközből, a Felvidék további régióiból, Magyarországról és Erdélyből is. Nem hiába.

10 226 néző. Ez igen! Minden bizonnyal csak a DAC-szurkolók döntik ezt meg, jövő májusban.

Győzelem a derbin

Nem volt könnyű a győzelem, de Marco Rossi „fiai” kiharcolták, pedig a félidőben még a pozsonyiak vezettek (Hološko), de Pačinda és Kalmár góljaival fordította a sárga-kékek. Megérdemlik, hogy valamennyiük nevét felsoroljuk: DAC: Macej – Davis, Huk, Šatka, Zsivkovics – Ljubičić, Simon, Kalmár – Čmelík (71. Vida), Divković (58. Mervó), Pačinda (88. Koštrtna). Határtalan volt az öröm a dunaszerdahelyi szurkolók között, akik még egy óráig ünnepelték a győzelmet.

Marco Rossi a sajtótájékoztatón rámutatott a DAfocisták magabiztosságára, kiemelte, hogy szívvel-lélekkel hajtottak, és jól futballoztak.

Kép és szöveg: Tények, O.N.-SZ.M.

További fotóink: