Középpályások csatája, avagy a mérküzés egyik szép jelenete: a DAC albán játékosa, Esmerald Aluku (94) elfekteti a nyitraiaknál játszó francia Aurelien Ngeytala Lolát (7).

A dunaszerdahelyi MOL Arénában ma  8727 néző előtt játszották a DAC – FC Nitra bajnoki labdarúgó mérkőzést. Küzdelmet igen, ám gólt nem látott a csapatát mindvégig biztató dunaszerdahelyi közönség.

Hamarosan kezdődik…

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY – FC NYITRA 0:0

Marco Rossi védencei ma a következő összeállításban játszottak:  DAC: Macej – Davis, Huk, Šatka, Zsivkovics – Ljubičić, Simon (54. Aluku), Kalmár – Pačinda, Vida (68. Mervó), Divković (81. Ashiru). Az ellenfél, FC Nitra kerete:  Hroššo – Chovanec, Vencl, Križan, Kuník – Machovec, Šimončič (74. Kotrík), Kóňa – Aurelien, Valenta (55. Steinhübel), Balaj (83. Abrahám).

Marco Rossi rúgja játékba a partvonalra túl, a DAC-kispadhoz került labdát

A mérkőzés első negyede óvatos játékkal kezdődött, majd belelendültek a játékosok. Mindkét kapus kitett magáért, Ljubičić fejesét Hroššo már a gólvonalon hárította, helyzete volt Divkovićnak és Vidának is. A második félidőben már kidomborodott a hazaiak mezőnyfölénye, a nyitraiak szinte már csak a védekezéssel törődtek, de azt nagyon jól tették. Viszonylag komolyabb durvaság nélküli küzdelem volt, Kráľovič játékvezető két sárga lapot  mutatott fel, egyet-egyet mindkét csapatnak. Igaz, akár a nyitrai kapusnak is adhatott volna időhúzás miatt. A DAC-nak 6 kapura tartó lövése volt, a Nyitrának 2, sarokrúgással a hazaiak 11-szer próbálkozhattak, a nyitraiak négyszer.

Piros-fehér-zöld – ezúttal lufikból

A dunaszerdahelyi közönség már hagyományosan a DAC tizenkettedik játékosa, és ez most sem volt másként. A DAC-játékosok értékelték és megköszönték a nézők folyamatos biztatását. A 8727 eladott jegy most is nézőcsúcsot jelent. A B-közép ezúttal is megmutatta kreativitását, most lufikból rakták a magyar trikolórt.

Küzdelem a labdáért

A sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta, a Nyitra defenzív játékával szemben három  nagyobb helyzetet alakítottak ki, de a találat nem jött össze. Ivan Galád, a nyitraiak edzője csapata védelmét dicsérte, amely szerinte a bajnokságban a legjobb. És a dunaszerdahelyi stadionnal kapcsolatban még hozzátette: „Nyitrán is szeretnénk egyszer ilyen körülményeket, mint itt.”

Sajtótájékoztató a mérkőzés után

A Fortuna Ligát 17 forduló után a nagyszombatiak vezetik 30 ponttal, a második Zsolnának 31 pontja van. Ezután következik három 30-pontos csapat, a Rózsahegy, a Slovan és a DAC, a Nyitra 28 ponttal a hatodik.

O.N.-Sz.M. – Tények.sk