Bős városában vasárnap délután a kultúrházban tartott hálaadó istentisztelet után lerakták a református templom alapkövét.

Nagy érdeklődés övezte az eseményt. Ott voltak a református egyház elöljárói, köztük Fazekas László püspök, Oros Csaba bősi lelkipásztor, Fekete Vince főgondnok, Hegedűs László gondnok , Somogyi Alfréd, a Pozsonyi Református Egyházmegye esperese, Kassai Gyula, a Barsi Református Egyházmegye esperese, Görözdi Zsolt dunaszerdahelyi református lelkipásztor, Lévai Attila, a Selye János Egyetem Teológiai Karának dékánja is.

A felszólalók az Isten igéjének hirdetése mellett köszönetet mondtak az építkezést támogató magyar kormánynak, mely újabb példáját mutatott a magyar közösségek megtartására és erősödésére irányuló nemzetpolitikájának. Ugyancsak köszönetet mondtak a Szlovákiai Református Keresztyén Egyháznak, és minden olyan embernek, aki segítette vagy segíti a bősi református templom megépítését.

A jelenlévő vendégek között üdvözölték Menyhárt Józsefet, a Magyar Közösség Pártjának elnökét is, aki közösségi oldalán tett hozzászólásában hangsúlyozta, hogy az új templommal épül a felvidéki magyarság is!

Fenes Iván, Bős város polgármestere is örömét fejezte ki, hogy a város református közössége új otthonra talál, amely azonban jóval szélesebb jelentőséggel bír majd, hiszen a magyar nyelv ápolását és a felvidéki magyarság megtartását is szolgálja. (on)