Támadás a nagyszombati kapu ellen, Pačinda lövését követően

Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszónő kezdőrúgása után a DAC gól nélküli döntetlent játszott otthon a Nagyszombat ellen. Ez volt az utolsó forduló a szlovákiai Fortuna Liga alapszakaszában, és miután a DAC a 3. helyen végzett, a felsőházban folytatja a bajnokságot.

A mérkőzés előtt díjátadásokra került a sor, mégpedig Timotej Záhumenskýnek (legszebb novemberi gól, akkor még aranyosmaróti játékosként) és Erik Pačindának (a legjobb játékos c. verseny novemberben)
Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszónő rúgott először labdába
A DAC-drukkerek ismét a „12. játékos” voltak

A hőmérő a fagyponton állt, a tévé is adta a meccset, ám a dunaszerdahelyi MOL Arénában 6 709 nézték a meccset. A DAC-szurkolók szokás szerint az egész meccs alatt biztatták kedvenceiket, volt magyar Himnusz és Ria, ria Hungária. A vendégszektorban is több százan voltak, ők többnyire kisebbségi problémáikkal voltak elfoglalva, amiért többször is figyelmeztetésben részesültek.

Amiben a DAC egyedülálló a Felvidéken: több ezres nézőszám a hideg időben is!

Küzdelmes mérkőzés volt, a DAC 57 százalékban birtokolta a labdát, az öt kapura tartó lövés közül hármat rúgott, a sarokrúgások aránya 4:2 volt. Az első negyedórában a DAC-hálójába került a labda, ám a játékvezető jelezte a lest. Küzdelem volt végig, komoly ziccerek nélkül. Szabadrúgásból is kiegyenlített volt a mérkőzés, a szerdahelyiek oldalán a gólzsák Pačinda rúgása volt reményteljes.

Kalmár Zsolt lő a nagyszombati kapura

A DAC összeállítása: Macej – Davis, Huk, Šatka, Koštrna – Ljubičić, Kalmár (85. Herc), Simon – Vida (71. Čmelík), Černák (57. Divković), Pačinda

A 22. forduló eredményei: DAC – Nagyszombat 0 : 0, Nagymihály – Zsolna 1 : 0, Nyitra – Pozsony 0 : 1, Eperjes – Rózsahegy  0 : 0, Szenice – Zólyombrézó 1 : 0, Aranyosmarót – Trencsén 1 : 4

Szép volt, fiúk!

Az alapszakasz végeredménye: 1. Nagyszombat (50 pont), 2. Pozsony (41), 3. DAC (39), 4. Zsolna (37), 5. Trencsén (36), 6. Rózsahegy (33), 7. Nyitra (30), 8. Aranyosmarót (25), 9. Nagymihály (24), 10. Zólyombrézó (20), 11. Szenice (14), 12. Eperjes (14)

Marco Rossi, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője a meccs után így értékelt: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, a Nagyszombat nem véletlenül foglalja el a tabella első helyét. Ma jó meccset játszottunk, gratulálok a játékosaim teljesítményéhez, a fiúk harcoltak, ahogy tudtak. A játékkal elégedett vagyok, az eredménnyel azonban már kevésbé. Nem felejthetjük el azonban, hogy a liga legjobbja ellen játszottunk, s ha a következő összecsapásokon is ilyen teljesítménnyel fogunk előrukkolni, akkor rendben lesznek a dolgok. Az eddig elért eredményünkkel elégedett vagyok. A DAC történetének egyik legjobb helyezését értük el idáig. Minden meccsen a legjobbat akarjuk nyújtani.” (fcdac.sk)

Hogyan tovább: Az első 6 helyezett a bajnoki címért játszik, a további hat pedig a kiesés ellen. A jövő héten, szombaton, március 10-én, 14 órától a Rózsahegyet fogadják a dunaszerdahelyiek.

Kép és szöveg: O.N. – Sz.M. / Tények.sk