Morvai Krisztina (fotó: M.K.-fb)

A Jobbik tegnap a következő közleményt adta ki Morvai Krisztina európai parlamenti képviselővel  kapcsolatban, aki ma válaszolt erre.

Visszahívta EP-képviselői tisztségéből Morvai Krisztinát a Jobbik elnöksége

A Jobbik országos választmányának küldöttei tegnapi ülésükön egyhangúlag felszólították a párt országos vezetését, hogy hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát, amelyet a Jobbik elnöksége a mai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazott.

Morvai Krisztina a Jobbik listájáról szerzett képviselői mandátumot az Európai Parlamentben. Régóta intenzív kampányt folytat az őt delegáló párt ellen éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amelyeket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra. Jelentős segítséget nyújtott a választási csalásoktól sem visszariadó, diktatúrát építő Fidesz hatalomban tartásában, amely egy egykori jogvédőtől szégyen.

Jobbik Országos Elnökség

Morvai Krisztina ma az alábbi bejegyzést tette közzé közösségi oldalán:

A sajtóból értesültem róla, hogy a Jobbik elnöksége „visszahívott” európai parlamenti képviselői tisztségemből. Az európai parlamenti képviselők jogállasáról szóló jogszabály ilyen jogi lehetőséget nem ismer, így mandátumom lejártáig, 2019 júliusáig tisztségemben maradok. Az eddigi következetességgel, elszántsággal fogom képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretemmel és a Jobbik 2009 évi illetve 2014 évi európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók felhatalmaztak.

Tények.sk