A két gólt szerző Herc (Fotó: Hideghéthy, archív)

Zsolnán vendégszerepelt a DAC a rájátszás hatodik fordulójában, április 22-én délután. A helyszínen 2150 néző kísérte figyelemmel a nagyon izgalmas, fordulatokban és gólokban gazdag találkozót, amelyet a DAC nyert meg 3:2 arányban. A szerdahelyi csapatot közel 400 sárga-kék drukker kísérte el.

A szerdahelyi szurkolók megtöltötték a számukra elkerített lelátórészt és hangjuk az első percektől betöltötte a stadiont, amivel nagyszerű hangulatot teremtettek. Az első félidő felénél a DAC átvette a játék irányítását. Nyomás alá helyezték a zsolnai kaput, Bayo és Herc helyzetei még kimaradtak, Vida viszont a 35. percben a bal szélről érkező beadásból óriási góllal szerezte meg a vezetést a DAC-nak. Zsolna–DAC 0:1. A Zsolna lefújásig sem talált magára, mintha a múlt heti vereséget még nem heverték volna ki. A DAC ezt kihasználva képes volt az akaratát és támadó játékát ráerőltetni a hazai csapatra.

A zsolnaiak a második félidőt sokkal agresszívabb játékkal kezdték. A remek egyéni teljesítménnyel 20 méterről meginduló Herc három zsolnait kicselezett és tiszta helyzetet teremtett a 48. percben, megszerezve a DAC második gólját. Zsolna–DAC 0:2.

Középkezdés után, Mráz találatából a hazaiak szépítettek Zsolna–DAC 1:2. Érződött, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelet, harcolni kell a lefújásig az eredményért. Rossi is ebben segítette csapatát. Az 53. percben Macej hatalmas védése kellett ahhoz, hogy a vezetést megőrizzék. Az 58. percben a jó formában játszó Herc duplázott, ezzel újra kétgólos lett a DAC előnye. Zsolna–DAC 1:3. A 68. percben Macej védéséből a szerencsétlenül pattanó labdát a zsolnai támadó, Mihalík a hálóba lőtte. Zsolna–DAC 2:3.

Az események felpörögtek, Macejnak és a hazai kapusnak is sok dolga akadt. Az utolsó percekig harcolt mindkét csapat. A szerdahelyi szurkolók mindent beleadtak, hogy győzelemhez segítség csapatukat. A hosszabbítás perceiben az eredmény már nem változott, így a rájátszásban négy mérkőzés óta veretlenek a sárga-kékek. Ezzel a mai győzelemmel a szerdahelyi csapat jó úton halad az európai porondon való szereplés felé.

Forrás: Hideghéty Andrea, Felvidék.ma