(Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

Idegenben lépett pályára ebben az idényben utolsó mérkőzésén a DAC csapata. Rózsahegyen négygólos győzelmet arattak. Vida kétszer talált a kapuba, míg Ljubičić és Bayo egy-egy találatot szerzett.

Mindkét csapat nagy kForrás:edvvel lépett a pályára. Az első negyedórában inkább a rózsahegyeik alakítottak ki helyzetet, de a csallóközi gárda sem hagyta magát, majd remekül indították be támadó taktikájukat. A labdát először Vida lőtte a kapuba a 18. percben, majd a 30. percben a csapatkapitány Ljubičićnek és góljának örülhetett az 517 DAC-drukker. Eltelt még tíz perc és újabb találatot könyvelhettek el a sárga-kékek, Bayo állította be a félidő eredményét. Rózsahegy ‒ DAC 0:3.

A második félidőt a csallóköziek ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták. Bizonyították, hogy bizony győzni jöttek. Az 54. percben megint Vida volt eredményes, akinek lábáról a labda a kapuba került, beállítva a mérkőzés végeredményét. Rózsahegy ‒ DAC 0:4.

Nagy volt az öröm a pályán, a kispadon és a lelátón is, hiszen mindenki tudta, hogy bár az utolsó mérkőzésig várni kellett, de most már biztosan elmondhatjuk, a DAC kijutott az Európa-liga 2018/2019. évi selejtezőjébe. Marco Rossi vezetésével egy év leforgása alatt a csapat megszerezte a szlovák bajnokság harmadik helyét és 25 év után minden sárga-kék szív nagy örömére az UEFA második számú európai kupasorozatában, nemzetközi porondon mérettetheti meg magát.

Edzői értékelés:

Marco Rossi (DAC): „Nagyon aggódtam a meccs előtt, mert tudom, hogy a Rózsahegy képes arra, hogy taktikát váltson. Gratulálok Norbert Hrnčárnak, mert nagyszerű munkát végzett a csapatnál az elmúlt két évben. Tavaly az Európa-ligába vezette a gárdát, most ismét játszhatnak a nemzetközi kupaszereplésért, és a Slovanft Cup döntőjéig is eljutottak. Óriási köszönet jár a stábomnak és a DAC-ban mindenkinek, beleértve természetesen a srácokat is, akik nemcsak remek játékosok, hanem remek emberek is egyben. A szurkolókat sem hagyhatjuk ki a sorból, akik 12. játékosként voltak mellettünk. Ők ugyanúgy megérdemlik az Európa-ligát, mint a játékosok. A szezonban a Zsolna ellen játszottuk a legjobb meccseinket: háromszor nyertünk és egyszer döntetleneztünk velük.

Hogy maradok-e a klubnál? Egy év van még hátra a szerződésemből. Ahogy egy házasságban, úgy a klubon belül is vannak olyan helyzetek, melyeket tisztáznunk kell a folytatást illetően, de nincs ajánlatom más kluboktól. A Dunába sem kell beleugranunk. Egyébként jó úszó vagyok, mert a vízipólós fiamat is én tanítottam meg úszni. Végezetül pedig gratulálok Norbert Hrnčárnak, aki kiváló szakember, és egy remek embert tisztelhetek a személyében. Kívánom nekik, a csapatának, hogy velünk együtt legyenek ott az EL-ben.”

Forrás: (fcdac.sk/Felvidék.ma)