Marco Rossi – még DAC-szerelésben (Oriskó Norbert felvétele)

A dunaszerdahelyi DAC után a magyar válogatott vezetőedzője lesz az olasz Marco Rossi, miután a belga Georges Leekens távozik a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

Marco Rossi azt követően került Dunaszerdahelyre, hogy Magyarországon bajnoki címhez vezette a Honvédot. A Csallóközben is ragyogóan debutált, a DAC-ot dobogóra vezette, illetve kijuttatta az európai porondra is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján többek között így tájékoztat: „Az olasz edző többször bizonyította, hogy a csapatépítés, közösségteremtés szakembere, képes a fiatal tehetséges játékosok beépítésére, a tapasztaltabb labdarúgók motiválására. (…) Marco Rossi edzői felfogása, az MLSZ elnökségének megítélése alapján, jól illeszkedik a magyar labdarúgás lehetőségeihez, ami alkalmassá teszi arra, hogy a magyar válogatott keretét hatékonyabb futballra vezérelje, és 2018-2019-ben elvégezze a 2020-ban ütőképes együttes kialakításának feladatát.”

Bízunk abban, hogy a DAC méltó utódot talál. Tavaly Világi Oszkár klubtulajdonos a Martosi Szabadegyetemen Rossi érdemeit méltatta, illetve arról beszélt, miért kérte fel őt a DAC vezetésére. Honvéd-drukkerek is voltak Martoson, akik a fórumon kifejtették, roppant sajnálják, hogy a elvitték az edzőjüket, de a DAC az egyetlen olyan csapat a világon, akitől ezt nem irigylik.

Sokan lehetünk most, akik szintén úgy gondoljuk, nagyon kár, hogy Rossi elmegy Dunaszerdahelyről, de a a magyar válogatott az egyetlen olyan csapat, amelytől nem irigyeljük. Köszönjük, Mester, és sok sikert!

Forrás: Oriskó Norbert, Felvidék.ma