Örömfoci Dunaszerdahelyen (fotó: Szabó Mária/Felvidék.ma-Tények.sk)

Csallóközi futball-leckét tanulhattak ma a nyitraiak a felvidéki labdarúgó bajnokság (az élvonalbeli Fortuna Liga) harmadik fordulójában, erről tanúskodik a végeredmény is: DAC – Nyitra 6:0.

„A sport sírásói vagytok!” – így reagáltak a szurkolók a nézőszámra vonatkozó megszorításokra (Fotó: Szabó Mária / Felvidék.ma – Tények.sk)

A Nélküledet ezúttal a Republic együttes vezetője, énekese, Boros Csaba énekelte, most 5 831 néző előtt, majd ő végezte a kezdőrúgást is. A szurkolók – ahogy kell – elénekelték a Himnuszt. A B-közép egyértelmű transzparenssel fejezte ki elégedetlenségüket a nézőszám korlátozásával kapcsolatban, konkrétan így: „A sport sírásói vagytok!”.

Kalmár Zsolt gólja (fotó: Oriskó Norbert / Felvidék.ma – Tények.sk)

Már az első félidőben is nagy iramot diktáltak a sárga-kékek, több gólhelyzet alakult ki a nyitraiak kapuja előtt. Miután a nyitrai kapus, Šípoš bravúrosan védett, a gólra egészen a félidő hajrájáig várni kellett. Előbb Schäfer András (Magyarország) dolgozott ki egy ziccert Friede-nek (Németország), ő élt is vele. Két perc múlva szabálytalanság a 16-oson belül, buktatták Divkovićot (Horvátország), a panamai Davis pedig belőtte a tizenegyest (2:0).

Gólöröm (fotó: Oriskó Norbert / Felvidék.ma – Tények.sk)

A második félidő szó szerint úgy indult, ahogy az első befejeződött. Előbb Divković bombája jelentette a harmadik gólt, majd pár perc múlva kezezés miatt jutott tizenegyeshez a DAC. Most a csapatkapitány, Kalmár Zsolt (Magyarország) rúgta be immár a negyediket. A 73. percben szabadrúgásból jött Davis duplája, aztán a 85. percben az éppen pályára lépő Bednár (Szlovákia) belőtte a kegyelemdöfést,a végeredmény 6:0.

Jogosan elégedett a kapitány (fotó: Szabó Mária / Felvidék.ma – Tények.sk)

Bernd Strock (a DAC vezetőedzője, Németország): „Gratulálok a csapatnak. Nagyon ritkán használom ezt a kifejezést, de ma tényleg tökéletes teljesítményt nyújtottunk. Bár a meccs eleje nem volt könnyű. Kerestük az utat a Nyitra kapujához, de türelmesek voltunk. Már az első perctől mi domináltunk. Az öltözőben azt mondtam, hogy így kell folytatnunk tovább, és nem elégedhetünk meg, folyamatosan menni kell előre az újabb gólokért. Minden hazai meccset meg akarunk nyerni. Ez az atmoszféra fantasztikus. Nagyon sajnáljuk, hogy szeptemberben a járvány erősödése miatt ismét kint ragadnak a szurkolóink. Meg kell hálálni nekik a buzdítást. Jó úton járunk, de nehéz mérkőzések várnak még ránk. Most egy nap szabadot kapnak a fiúk, mert nagyon megerőltető volt az elmúlt hét. Három meccset is játszottunk. A vasárnapi szabadnap után pedig készülünk a hétközi kupameccsre, majd a nagyszombatiak elleni rangadóra.” (fcdac.sk)

 

A DAC a következő összeállításban lépett a MOL-Aréna pályájára: Jedlička – Blackman, Müller (82. Malý), Kružliak, Davis (74. Njie) – Friede (74. Mendez ), Schäfer (82. Bednár), Kalmár (kapitány), Balić – Divković (64. Fábry), Ramirez

Boldog B-közép (fotó: Oriskó Norbert / Felvidék.ma – Tények.sk)

Nagy örömmel és büszkeséggel énekelték a szurkolók a meccs végén – immár másodszor – a nemzeti Himnuszunkat.

Miután a pozsonyi Slovan veszített Aranyosmaróton (2:1), a DAC egyedül, 100 százalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot. És most értékelhetjük a 2. fordulóban Garamszentkereszten kiharcolt szoros győzelmet, miután a Nagyszombat most csak 1:1-es döntetlen ért el velük szemben – odahaza. A forduló további eredményei: Rózsahegy – Szered 0:0, Szenice – Nagymihály 3:0, Trencsén – Zsolna 2:4.

A Fortuna Liga tabellája három forduló után így fest: 1. DAC (14:1 es gólarány) 9 pont, 2. Nagyszombat (6:2) 7 pont, 3. Pozsony (11:2) 6 pont, 4. Zsolna (9:4) 6 pont, 5. Aranyosmarót (5:4) 5 pont, 6. Szered (4:6) 4 pont, 7. Szenice (3:8) 3 pont, 8. Nyitra (2:12) 3 pont, 9. Garamszentkereszt (2:4) 2 pont, 10. Trencsén (5:7) 2 pont, 11. Rózsahegy (3:5) 2 pont, 12. Nagymihály (0:10) 0 pont.

A felvidéki bajnokság 4. fordulójában, augusztus 22-én (18:00-kor) ismét otthon játszik a DAC, a Nagyszombat lesz az ellenfél.

Sz.M. – O.N.