Anna Bubeníková, a Nemzeti Vagyonalap főnöke bírja a pénzügyminiszter és SDKÚ-s alelnök Ivan Mikloš bizalmát, ahogyan a szintén SDKÚ-s alelnök igazságügyminiszter, Lucia Žitňanskáét is.

„Bubeníkovát évek óta ismerem és nincs okom arra, hogy ne bízzak benne, bízom benne“ – jelentette ki Mikloš. A Nemzeti Vagyonalap főnök asszonyának leváltásáról dönt ugyanis ez évi első, szerdai (jan. 11-ei) ülésén a kormány. Leváltása mellett van az egész SaS, Juraj Miškov gazdasági miniszter javaslatára már Ivan Gašparovič köztársasági elnök is rábólintott.

„Úgy gondolom, helyén való, hogy ha a kormány ezzel a témával foglalkozik, Bubeníkovát is meghívja az ülésére, hogy elmondhassa a véleményét” – összegezte Žitňanská. Mint elmondta, egyelőre nincs oka kételkedni benne és másként látni a dolgokat, mint a pártja.
„Bár a vádakat a hivatalos vizsgálat még nem igazolta, azok olyan súlyosak, hogy politikailag lehetetlen figyelmen kívül hagyni azokat. Ennek a kormánynak az egyik prioritása a megalkuvás nélküli korrupció elleni küzdelem volt, ezért azt gondolom, hogy ilyen súlyos gyanú nem maradhat figyelmen kívül” – magyarázta álláspontját még a múlt hét folyamán Miškov.

Topky.sk, 2012. január 10. nyomán