Miután Daniel Lipšic megerősítette, hogy a Gorilla a Titkossszolgálat valóságos akciója volt, a korrumpálódott  politikusoknak nincs többé Szlovákiában joguk a hivatalos címer mögé bújni – jelentette ki a független parlamenti képviselő, Igor Matovič.

 

A parlament bejárati ajtajára egy banánt tartó gorillát ábrázoló címert függesztett ki, amely alakjában és kompozíciójában a szlovák állami címerre emlékeztet. „Olyan politikusok vannak itt, akik 23 éve rabolják szét Szlovákiát és a polgárok nem érdemlik, hogy ilyen emberek vezessenek bennünket. Elbújnak a ketőős kereszt mögé, úgy viselkednek, mint egy állami szerv, pedig a valóságban csak tolvajok. Ez a címer sokkal kifejezőbb számukra” – mondta Matovič. Annak ellenére, hogy a paralment bejárati ajtajára függesztette ki, nem minden képviselőre vonatkozik.  „Azokra gondolok, akike a Gorilla említ, és van ott elég belőlük. Nem mindegyik olyan, de akik nem lopnak, azok is csendben fedezik őket” – figyelmeztetett.

Matovičnak azon politikai pártok számára is van egy kis ajándéka, akik a Gorillában említve vannak. De, hogy mi az, nem árulta el. Az új címer csak pár percig maradt a parlament bejárati ajtaján. Röviddel Matovič távozása után a parlament alkalmazottai eltávolították.

SME, 2012. január 20. nyomán