A mód, amellyel a Pressburg Properties cég, amelyet Anna Bubeníková férje, Roman Bubeník alapított, a vágbesztercei gyártócsarnok előnyös eladását magyarázta, hibás.

 

A nyilvánosságra hozott dokumentumokban ugyanis időrendi szempontból ellentmondásosak a dátumok – figyelmeztetett a Markíza televízió mai hírműsorában.

Bubeníková férjének cége állítólag 2007. április 2-án szerzett tudomást az újságokból annak a gyártócsarnoknak az eladásáról, amelyen később előnyösen adott túl. A közzétett állásfoglalásban az is olvasható, hogy Róbert Fatura ügyvédet már március 30-án, tehát három nappal a hirdetés megjelenése előtt meghatalmazta az ingatlan megvásárlásának intézésére. Sem Anna Bubeníková, sem Fatura a televízió állítása szerint nem magyarázták meg ezt az időbeli eltérést.

A Pressburg Properties A Gorillában lévő gyanú medializálása után döntött az előnyös adásvétellel kapcsolatos álláspontjának nyilvánosságra hozatala mellett. Az állítólagos titkosszolgálati irat azt a módot firtatja, amellyel állítólag a Penta pénzügyi csoport a vagyonalap akkori főnökének fizette volna a jutalékokat a szolgálataiért. Erre a célra a Gorilla szerint állítólag egy fiktív üzletet létesítettek, amely során a brit befektető az Elementa cégen keresztül fizetett volna a medzilaborcei gyártócsarnokért és három piackutatásért. Az Elementa 2007-től felszámolás alatt van, a kintlévőségeit a Pressburg Peoperties társaság vette át.

SME, 2012. január 28. nyomán