A pénteki tüntetés alatt a parlament épületén okozott kár miatt büntető feljelentést tesz a szlovák parlament a Gorilla elleni tiltakozóakció szervezői ellen – jelentette be a SITA hírügynökségnek a parlament hivatalvezetője, Andrej Kramár.

Mint elmondta, bár a tiltakozóakciót bejelentették, de az ellenőrzés kicsúszott a szervezők kezéből, és olyan károk keletkeztek, amelyekért valakinek vállalnia kell a felelősséget. A parlament épületén keletkezett károkat a hivatal 3-5 ezer eurós nagyságúra becsülte. Kramár hiszi, hogy a jó ügy érdekében lehet tisztességes módon is tiltakozni. Hangsúlyozta, senki sincs a tüntető emberek ellen, de a vandalizmusért vállalni kell a felelősséget.
A Gorilla elleni tiltakozóakció egyik szervezője, Lucia Gallová a SITA hírügynökségnek elmondta, hogy az akció szervezői „semmilyen esetben sem vállalják a felelősséget az állítólagos okozott károkért, mivel a tüntetés teljes ideje alatt a békés tiltakozásra szólították fel a résztvevőket, hogy kerüljék a vandalizmust. Nem viseljük a felelősséget az egyes emberek spontán megnyilvánulásaiért, akik tojásokat és banánokat dobáltak”- mondta. Sajnos vannak olyan visszajelzéseink, hogy a tömegben provokátorok is voltak, akiknek célja az illendőség alapelveinek és a tiltakozóakciónk lejáratása volt” – tette hozzá.

Aktuality.sk, 2012. január 30. nyomán