A Gorila fedőnevű állítólagos titkosszolgálati aktában az áll, hogy Határ fekete pénzeket vett át a Pentától a Smer támogatása céljából. Fico már nem akarja, hogy Határ a kormányhivatalban dolgozzon.

Kedd délig František Határ még „a kormányfő megbízott irodavezetőjeként” szerepelt a kormányhivatal honlapján. A SME napilap által feltett kérdések után azonban kihúzták a nevét a belső telefonjegyzékből.
Határ Robert Fico kabinetfőnöke volt az első Fico-kormány idején, az elmúlt két évben a Smer párt irodavezetője volt. A Gorilla-akta nyilvánosságra kerülése után Robert Fico úgy döntött, hogy Határ tovább nem tölthet be egy állam által fizetett állást. Fico szóvivője, Erik Tomáš azonban azt állítja, főnöke döntése nem függ össze a Gorillával és a Határral szemben fennálló gyanúval. Határ a Smer titkárságának vezetője lesz, mivel a pártnak állítólag erős hátországra van szüksége. František Határ neve Erik Tomáš szerint csupán „a belső kommunikációs zavarnak köszönhetően” került a Kormányhivatal alkalmazottainak névjegyzékébe.

Határ a világhálón közzétett Gorilla-akta szerint rendszeresen találkozott a Penta társtulajdonosával, Jaroslav Haščákkal a Vazov utcai lehallgatott lakásban. A Gorillában leírt beszélgetés alapján pénzt vett át Haščáktól a Smer támogatása céljából. A párt azonban ezt a pénzösszeget nem tüntette fel a hivatalos adományok közt. A Gorilla szerint Határ azt mondta Haščáknak, hogy készpénzre van szüksége az alkalmazottak számára, amely nem kerül be a hivatalos könyvelésbe. A beszélgetés alapján Határ és Haščák közt baráti viszony volt.
A beszélgetéseket a Titkosszolgálat állítólag 2005 és 2006 között rögzítette, és szó volt arról is, hogy a Smer kormányra kerülése esetén Határ a miniszterelnök kabinetfőnöke lesz. „Fico azt mondta, hogy kárpótlásként, amiért Határ nem kerül előnyös kormányzati tisztségbe, Fico gondoskodik Határ gazdasági biztonságáról” – ecseteli a Gorilla Határ szavait.

Az újabb választási sikert követően Ficónak még két héttel a kinevezése után sincs kabinetfőnöke. A SME napilapnak Határral, aki keddig napi szinten jelen volt a kormányhivatalban, s akiről Erik Tomáš azt állítja, csak tévedésből került a kormányhivatali alkalmazottak jegyzékébe, nem sikerült kapcsolatba lépnie. A kormányfő titkárnője a telefonos megkeresésre azt felelte, „az igazgató úr” elugrott valahova. Később azt állította, csak azért nevezi igazgató úrnak, mert így szokta meg a pártközpontban.
„Nagyon remélem, hogy ezek a lépések, nincsenek ellentétben azokkal az állításokkal, hogy az új kormány folytatni fogja a Gorilla-ügy kivizsgálását” – jelentette ki Határral összefüggésben a volt belügyminiszter, Daniel Lipšic (KDH).
A Vazov utcai lakásban a Gorilla szerint maga Robert Fico is járt. Arról azonban, hogy ez igaz-e, Fico nem akar nyilatkozni, a Smer csupán azt ismételgeti, a második Dzurinda-kormány eme botrányához semmi köze. Maga Határ a Gorillában közzétett információkat tagadja.

A SME, 2012. április 18. nyomán