Dušan Kováčik speciális ügyész kérésére kibővül a Gorilla-aktát vizsgáló csoport – erősítette meg a mai kormányülés után Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter. „Azzal is támogatjuk az ügy gyorsabb és hatékonyabb kivizsgálását, hogy a vizsgálócsoportot az általuk kért további emberekkel bővítjük ki.

Úgy hiszem, hogy konkrét tisztségeket is kértek, aminek természetesen szívesen teszünk eleget” – nyilatkozta.

A kormány alelnöke megerősítette azt is, hogy eleget tesz a parlamenti képviselők követelményét is az ügyben folytatott nyomozás jelenlegi állapotának ismertetését illetően. Arról azonban, hogy a miniszter mennyit mondhat el a nyomozás állásáról a nyilvánosság előtt, a speciális ügyész dönt majd. A nyomozók munkájáról kért jelentés a miniszter véleménye szerint a törvény által szavatolt 30 napon belül elkészül, az ismertetése azonban a törvényhozók parlamenti időbeosztásától függ majd.

„A nyomozás tovább folytatódik, a munka nagyon intenzív, minek köszönhetően fontos ismeretek állnak a nyomozócsoport rendelkezésére. Az akta egyre dagad, ma már hatalmas mennyiségű anyagot tesz ki. Bízok benne, hogy mindenre fény derül a jelentés keretén belül is” – nyilatkozta Kaliňák a nyomozati eljárás kapcsán.

A Hnonline, 2012. június 20. nyomán