A gorillás nyomozócsoport köztisztviselői hatalommal való visszaélés bűncselekményének elkövetésével vádolta meg Dalma N. somorjai közjegyzőt. A közjegyző asszonyt azzal gyanúsítják, hogy törvényellenesen hitelesített egy telek-elbirtoklási jegyzőkönyvet.

A szóban forgó telken az a villa áll, amelynek eredetét a rendőrség a Gorilla-üggyel összefüggésben vizsgálja. A ház a HM Invest tulajdona és a volt gazdasági miniszter, Jirko Malchárek lakik benne.

„A közjegyző asszony törvényellenes módon járt el” – állította a SME napilapnak a Nagyszombati Kerületi Ügyészség szóvivője, Marek Marcinkech. Az esetet a Dunaszerdahelyi Járási Ügyészség felügyeli, mivel a Speciális Ügyészség felügyeletének elrendeléséhez szükséges előírásoknak nem tett eleget. A közjegyző elleni vádemelést a rendőrség is megerősítette, ám az üggyel kapcsolatban további részleteket nem volt hajlandó elárulni.

A SME napilap megpróbálta megszerezni a szóban forgó közjegyző álláspontját is az ügyhöz, a hivatala azonban megtagadta ezt, s letették a telefont.
A rendőrség már régebb ideje nyomozást folytat Malchárek villája ügyében. Azzal gyanúsítják a volt gazdasági minisztert, hogy törvényellenes módon jutott az épülethez. A telek eredetileg az Irgalmas Szerzetesrend tulajdonába tartozott, 2003-ban azonban telekelbirtoklás útján a ma már elhunyt Jozef Beňuška szerezte meg azt. S éppen ezt az elbirtoklási jegyzőkönyvet hitelesítette az említett somorjai közjegyző törvénnyel ellenkező módon.

Beňuška a későbbiek során Miroslav Konôpka autóversenyzőnek adta el a házat, majd különböző átruházások után a ház a HM Invest tulajdonába került. Az árát az a Varga Zoltán fizette ki, akinek Vazov utcai lakását állítólag a Gorilla-ügyben lehallgatták. Varga Konôpka szerint készpénzben fizetett, a házban azonban máig Malchárek lakik. Konôpka a múltban azt nyilatkozta a Sme napilapnak, hogy a vitatható telekelbirtoklásról semmit sem tud. Állítólag azt sem tudta, hogy Varga Malcháreknek vette a házat.

A SME, 2012. június 21. nyomán