A Gorilla-ügy nyilvánosságra hozatala óta eltelt egy év alatt szinte semmi lényeges előrelépés nem történt az ügyben. A rendőrség mégis büntetőfeljelentések ügyében nyomoz.

Az egyik feljelentő, Jirko Malchárek (a képen) volt gazdasági miniszter, aki rágalmazás miatt tett feljelentést Tom Nicholson újságíró ellen. Hiába, Szlovákiában ez már csak így megy.

„Rágalmazás miatt tett feljelentést ellenem. Úgy vélem, a nyomozás egyelőre tárgyilagosan folyik, mivel tanúként voltam kihallgatva” – nyilatkozta a Nový Časnak Tom Nicholson, aki könyve is megjelent a Gorilla-ügyről. A múlt hét folyamán a rendőrség Daniel Lipšic volt belügyminisztert is kihallgatta tanúként az ügyben.

„Arról volt szó, amit a könyvemben írtam” – teszi hozzá az okokat firtatva Nicholson, ami miatt Malchárek feljelentést nyújtott be ellene. A vádemeléstől azonban nem tart. „Nincs tudomásom arról, hogy bármilyen bűncselekményt elkövettem volna, kitartok minden mellett, amit a könyvemben leírtam” – mondja az újságíró. Értesüléseink szerint a büntető feljelentés oka Nicholson ama kijelentése, hogy Malchárek ellen az ügyben valószínűleg hamarosan vádat emelnek. Malchárek a lap üzeneteire nem válaszolt.
„A rendőrség konkrét személyekkel és az egyes eljárásokkal kapcsolatban az ügyben nem ad tájékoztatást. Abban az esetben, ha bárki bűncselekmény elkövetése gyanújában büntető feljelentést tesz, a rendőrség foglalkozik az üggyel és megteszi az ügy felderítéséhez szükséges intézkedéseket” – nyilatkozta a büntető feljelentés kapcsán Petra Hrášková rendőrségi szóvivő.

A Nový Čas cikke nyomán

Malchárek feljelentést tett Nicholson ellen a Gorilla miatt

Nový Čas, 2012. november 5.

A Gorilla-ügy nyilvánosságra hozatala óta eltelt egy év alatt szinte semmi lényeges előrelépés nem történt az ügyben. A rendőrség mégis büntetőfeljelentések ügyében nyomoz. Az egyik feljelentő, Jirko Malchárek volt gazdasági miniszter, aki rágalmazás miatt tett feljelentést Tom Nicholson újságíró ellen. Hiába, Szlovákiában ez már csak így megy.

Rágalmazás miatt tett feljelentést ellenem. Úgy vélem, a nyomozás egyelőre tárgyilagosan folyik, mivel tanúként voltam kihallgatva” – nyilatkozta a Nový Časnak Tom Nicholson, aki könyve is megjelent a Gorilla-ügyről. A múlt hét folyamán a rendőrség Daniel Lipšic volt belügyminisztert is kihallgatta tanúként az ügyben.

Arról volt szó, amit a könyvemben írtam” – teszi hozzá az okokat firtatva Nicholson, ami miatt Malchárek feljelentést nyújtott be ellene. A vádemeléstől azonban nem tart. „Nincs tudomásom arról, hogy bármilyen bűncselekményt elkövettem volna, kitartok minden mellett, amit a könyvemben leírtam” – mondja az újságíró. Értesüléseink szerint a büntető feljelentés oka Nicholson ama kijelentése, hogy Malchárek ellen az ügyben valószínűleg hamarosan vádat emelnek. Malchárek a lap üzeneteire nem válaszolt.

A rendőrség konkrét személyekkel és az egyes eljárásokkal kapcsolatban az ügyben nem ad tájékoztatást. Abban az esetben, ha bárki bűncselekmény elkövetése gyanújában büntető feljelentést tesz, a rendőrség foglalkozik az üggyel és megteszi az ügy felderítéséhez szükséges intézkedéseket” – nyilatkozta a büntető feljelentés kapcsán Petra Hrášková rendőrségi szóvivő.