lpisic_1Daniel Lipšic (NOVA) független képviselőt kompromittáló névtelen anyagokat hozott a posta a Legfelső Bíróságra – adta hírül a bíróság elnöki irodája. Az elnöki iroda tájékoztatása szerint az anyagot kivizsgálás céljából továbbították a Főügyészségre.

A dokumentum Lipšicet többféle bűncselekmény elkövetésével vádolja, mint például rágalmazás, titkos anyagok kiszivárogtatása, a magánéletbe való törvénytelen beavatkozás stb.

Köztudott, hogy a független parlamenti képviselő Daniel Lipšic és a Legfelső Bíróság elnöke, Štefan Harabin közt nem éppen baráti a viszony, így Harabin irodáján keresztül reagált is az ügyre, mondván „Lipšic úr ármánykodása ellenére sohasem süllyednék olyan mélyre, hogy a névtelenség mögé bújva törvénytelen eszközöket használnék, mint ő”.

Magát, Lipšict az állítólagos lejárató anyagok nem lepték meg. „Kevesen gondolhatják, hogy véletlen lenne, hogy Harabin úrnak valaki egy nappal a parlamenti fellépésem után, amelyben rámutatok a Robert Fico kormánya és a J&T közti kapcsolatra, valamiféle állítólagos lejárató anyagot küld” – reagált Lipšic az ügyre.

A NOVA elnöke azt is megjegyezte, különböző állítólagos személyét lejárató anyagok a Gorilla-ügy kivizsgálásának megkezdésekor is érkeztek. „Megjelentek lejárató anyagok a kémelhárításban való állítólagos tevékenységemről, a katonai hírszolgálat különböző hamisított dokumentumai. Tehát valami hasonlót várok most is” – jelentette ki Lipšic.

TASR nyomán, dé