Martin Chren, az SaS képviselője állítólag közvetlenül a Penta központjában találkozgatott Haščákkal és a pénzügyi csoport partnereivel. Maták emlékszik, hogy Chren részt vett ezeken a találkozókon akkor is, amikor államtitkár volt Miškov minisztériumában.

Chren nem adott magyarázatot arra, miért járogatott a Pentába. A kérdés elhangzása után letette a telefont, majd kikapcsolta azt. Csak a facebookoldalán válaszolt a Penta társtulajdonosának szavaira. „Maták hazudik. Csupán Špirkóval találkozgattam. Haščák csak egyszer volt jelen, akkor is csak rövid ideig, gyakorlatilag csak bemutatkozott, mert addig nem is ismertem.“ – írta a volt gazdasági államtitkár. Azt magyarázza, hogy Špirkóval, mint az Országos Munkáltatói Unió elnökével nemcsak az Unió székhelyén – a Digitáparkban, amely a Pentához tartozik – találkozgatott. Főleg a Singapúr-projektről beszélgettek a gazdasági vagy a pénzügyminisztériumban folytatott találkozóikon is, Vladimír Tvaroška államtitkár jelenlétében.

A Transparency International Slovensko igazgatójának, Gabriel Šipošnak a véleménye szerint a politikusok és a vállalkozók találkozása önmagában még nem probléma. „Ha a politikusok olyan beosztásban vannak, hogy tenderekről vagy privatizációkról döntenek, a találkozóknak a minisztérium épületében kellene megvalósulniuk, nem pedig éttermekben. Hogy ellenőrzés alatt legyenek, és az emberek bízhassanak abban, hogy nem becstelen dolgokról egyezkednek.“

Szlovákiában az ilyen típusú találkozásoknak nincsenek szabályai, amelyek szerint el kell járni. Šipoš szerint segítene, ha a jelentős tisztségeket betöltő embereknek feladatul adnák, hogy tegyék közzé, kikkel találkozgatnak. Nagy-Brittaniában például a minisztereknek és a politikusoknak negyedévente egyszer kimutatást kell készíteniük erről.