A Gorilla elleni tiltakozóakció szervezői arra szólítanak fel minden politikust, aki összefüggésbe került a Gorilla-üggyel, hogy mondjon le a hivataláról és ne induljon az előrehozott választásokon.

Iveta Radičová kormányfőt felszólították, hogy váltsa le a miniszteri posztjáról Mikuláš Dzurindát, Ivan Miklošt (mindketten SDKÚ) és Rudolfa Chmelt (Most-Híd).

A szervezők további követelése, hogy a képviselők szüntessék meg az előrehozott választásokról szóló törvényt és a választásokat halasszák márciusról szeptemberre. Ha a politikusok nem teljesítik a feltételeiket, a polgári aktivisták erősödő nyomásgyakorlást és március 9-én, azaz egy nappal a választások előtt országos tüntetés helyeztek kilátásba.  

A tüntetés szervezői felszólították a gazdasági miniszter Juraj Miškovot (SaS) és a gazdasági tárca vezetőjét, Ivan Uhliarikot (KDH), hogy távozzanak a posztjaikról. Véleményük szerint mindketten kapcsolatban állnak a Penta pénzügyi csoporttal. A parlament vezetéséből távoznia kellene Pavol Hrušovský házelnöknek, valamint Bugár Béla és Robert Fico alelnököknek is.

Pravda, 2012. január 31. nyomán