A kassai tüntetés nemcsak a fagyos időjárással idézte 1989 novemberét. Az Állami tudományos Könyvtár épülete előtt felállított pódiumon, ahol a tömegtüntetések 23 évvel ezelőtt is zajlottak, fiatal emberek, diákok, de a jelenlegi politikusokkal és a korrupcióval elégedetlen polgárok adták egymás kezébe  a mikrofont.

Mintegy kétezer torokból hallatszottak a novemberi jelszavak: „Elég volt” vagy „Egységben az erő”

Pontosan 16 órakor a szervező Peter Pčolinský tájékoztatta a résztvevőket, hogy a tüntető felvonulás, amely az alkotmánybíróság épülete előtt végződött volna, lefújták. „Nem akarunk lehetőséget nyújtani a különböző provokátoroknak, akiknek a tüntetéssel való visszaélés a célja. Olyan értesüléseink vannak, hogy a békés felvonulásunkkal különböző szélsőségesek vissza akarnak élni.

A kassai Gorilla-ellenes tüntetőakció befejezése után néhány fiatal a Fő utca másik végénél gyülekezett és az Alkotmánybíróság épületének homlokzatát különböző tárgyakkal dobálták meg, az épületen azonban nagyobb anyagi kár nem keletkezett. A kassai tüntetés egy és negyed óra múlva a himnusz eléneklésével fejeződött be.

SME nyomán, 2012. február 3.