A besztercebányaiak is Zólyomban tüntettek a Gorilla ellen A vártnál jóval kevesebben, mintegy hatszázan gyűltek össze a két városból, hogy elégedetlenségüket fejezzék ki a korrupciós botrányokkal szemben.

A zólyomiak és besztercebányaiak nagy része otthon maradt, nem jött el a tiltakozóakcióra. A langyos tüntetést a szervezők a tervezettnél egy órával hamarabb befejezték. A szónokok a felszólalásaikban nyugalomra intették a tüntetőket, bár a tüntetés első félórájának hangulata meglepően hűvös volt. „A tüntetések nem így zajlanak, hallatni kell a hangjukat… Még mindig nem hallani a hangjukat” – próbálta meg a csalódott felszólalók egyike felébreszteni a tömeget.

A szervezők láthatóan felkészületlenek voltak, a forgatókönyv amatőr módon volt előkészítve. A szónokok arra szólították fel az embereket, hogy ne dobáljanak tojásokat és banánokat, bár Zólyomban nem is volt kire és mire hajigálni azokat. A legnagyobb izgalmat és érdeklődést a papírjelszavakba öltözött zólyomi polgár meg egy gorillamaszkos férfi keltette.

SME nyomán, 2012. február 3.