Bugár Béla a TASR hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, mivel bebizonyosodott, hogy a Gorilla-akció a valóságban megtörtént, a minimum, hogy azokat, akiket a Gorilla említ, ki kellene hallgatni.

Mint elmondta, őt már kihallgatta a rendőrség, mégpedig az elsők között, ha nem elsőként. Sablonkérdéseket tettek fel neki, szerinte mindenkitől ezt kérdezték, ami véleménye szerint rendben is van.

Bugár szerint az egész Gorilla-ügyet politikai célokra használják fel. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett a Korrupcióellenes Hivatal volt főnökének, Rejdának a kijelentésére, aki azt nyilatkozta, hogy csupán két embernek érdeke a korrupciók kivizsgálása Szlovákiában, akik keményen küzdöttek a korrupció elnyomásáért: Iveta Radičová kormányfőnek és Daniel Lipšic belügyminiszternek. Bugár viszont mindenütt csak azt hallja, hogy Daniel Lipšic azért harcol, „hogy ő legyen a legerősebb, ha lehet a KDH-n belül, vagy ha nem – őt idézve –, a politikai párton keresztül.  Ilyen módon akar visszaélni a tisztségével a helyzete vagy saját maga megerősítése céljából? Nem állítom, hogy így van, de az egyes jelek és információk erre utalnak” – mondta Bugár, aki szerint az ügy politikai célokra való felhasználása, az, amit a fiatalok az utcákon tesznek, nagyon veszélyes. „Kijelenteni, hogy a rendőrök a tüntetők oldalán állnak, nagyon hangzatos, de a rendőröknek a törvény oldalán kell állniuk.” – tette hozzá.

TASR, 2012. február 8. nyomán