Különböző véleménnyel van ugyanannak a Pozsonyi Járásbíróságnak a két bírája Tom Nicholson Gorilla-ügyről szóló könyvének a kiadásáról. Míg Branislav Král megtiltotta a könyv kiadását, kolléganője, Daša Kontríková nem tette ezt meg.

– írja a Sme mai lapszámában. Král a Penta képviselőjének, Jaroslav Haščáknak a kérésére állította le a könyv kiadását az ügy lezárásáig. Varga Zoltán, aki Haščák barátja, s akiknek a Gorillában emlegetett lehallgatott lakás a tulajdonába tartozott, azonban nem járt sikerrel a kérelmével. Annak ellenére, hogy a két beadvány a Sme szerint szinte teljesen egyforma. Ugyanaz a jogi képviselőjük is, Martin Škubla, aki együttműködik a Penta pénzügyi csoporttal.

Kontríková három nappal Král után hozta meg ezt a döntését. Véleménye szerint lehetetlen, hogy a könyv létezésével beavatkozzon Varga jogaiba. Varga maga sem ismeri a könyv tartalmát és nem is tudja, hogy Nicholson egyáltalán ír-e benne róla. Ahogyan a  javaslatában is bevallotta, valamennyi információ, amelyeket a bíróságnak be kellene tiltania, már megjelent. A bírónő hozzáfűzte azt is, hogy ha vannak olyan információk, amelyek sértik a jogait, akkor pontosan meg kellene neveznie azokat.

Aktuality.sk, 2012. február 9. nyomán