A Penta csoport korrupció miatti gyanúsítás miatt feljelentést tesz – nyilatkozta a cseh  Hospodářske noviny c. napilapnak Marek Dospiva.

„A vádak hazugok és kitaláltak. Árt a hírnevünknek, hogy az ügyről a valóságtól eltérően írnak és tájékoztatnak” – nyilatkozta a cseh napilapnak a cseh projektek főnöke, Marek Dospiva. A Penta az ügyet eddig szinte alig magyarázta. „Nehéz úgy védekezni, amikor egy lincselésre készülő tömeg megy Önnel szembe, amely nem akarja az érveket meghallgatni” – magyarázza hallgatásuk okát Dospiva, aki szerint a szlovák politikusok a kétségeket keltő anyagot saját politikai párharcukra használták fel. Ezért akar a Penta feljelentést tenni Daniel Lipšic és további szlovák politikusok ellen.

Dospiva szerint jó megoldás lehetne a lobbitörvény, amely meghatározná a vállalkozók és az állami tisztségviselők találkozásainak szabályait. „Mi ennek csak örülnénk, mert végre megszűnne a gyanúsítgatás, hogy ha valakivel véletlenül találkozunk, akkor az már biztosan tisztességtelen találkozó” – magyarázta.

Janota lemondott a Gorilla miatt, de a gyógyszerekről továbbra is dönteni kíván.

Aktuality, 2012. február 15. nyomán

{iarelatednews articleid=”193″}