Pavol Rusko ellen már nem folyik vizsgálat. Felülbírálta a pozsonyi gőz-gáz (PPC) erőmű privatizációja ügyében Pavol Rusko volt gazdasági miniszter elleni indított eljárás megalapozottságát a speciális ügyészség, és leállította az eljárást.

A speciális ügyészség indoklása szerint Pavol Rusko mint miniszter nem okozhatott anyagi kárt az államnak, mivel a PPC privatizációját teljes egészében a Nemzeti Vagyonalap hajtotta végre, amely nem állt és nem áll a gazdasági tárca felügyelete alatt.

Ez a döntés azt jelenti, hogy az ún. Gorilla-ügyben továbbra sincs egyetlen vádlott sem. A PPC-ügyet a belügyminiszter, Daniel Lipšic szellőztette meg részletesen a választási kampány idején, s többek közt ő jelentette ki, hogy Pavol Rusko miniszterként nem akadályozta meg a 42 millió eurós veszteséggel járó privatizációt. Az ügyészségi vizsgálat során kiderült, csupán 10 százalék állami tulajdonrész volt a PPC-ben, amit Rusko nem adott el, a maradék 90 százalékot a Szlovák Villamosművek részeként a vagyonalap birtokolta, s ezt adta el a Pentának.