x13Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt az egyik vendége a Duna Televízió Közbeszéd című műsorának, melyben a szlovákiai parlamenti választásokról is véleményt mondott.

Semjén Zsolt azt mondta, a magyar kormány továbbra is az MKP-t támogatja, mi erről a véleménye – szólt a műsorvezetői kérdés Kövér Lászlóhoz. „Semjén Zsolt e tekintetben élvezi a Fidesz, illetve az én személyes támogatásomat. Amit Bugár Béla csinált, azzal, hogy megszakította személyes ambíciói kielégíthetetlensége okán az MKP-t, és annak szavazóbázisát, az szerintem nemzetárulás, és egy olyan hozzájárulás a szlovák hatalmi politika céljaihoz, törekvéseihez, amelyeknek az a végkifutása, hogy a magyar közösséget ott eltüntessék az etnikai térképről. (…)  Azt gondolom, hogy az, amit a Most csinál, az a magyar nemzeti közösség asszimilációjához való politikai hozzájárulás” – mondta Kövér László, hozzátéve, hogy természetesen tiszteletben tartják a választók szavazatait.

Források:

http://www.origo.hu/itthon/20120316-gumicsontnak-tartja-kover-laszlo-az-ugynokvitat.html

http://bgazrt.hu/_dbfiles/blog_files/9/0000000749/Nemzetpolitikai%20osszefoglalo%202012.%2012.%20het.pdf

http://www.felvidek.ma/info-felvidek-ma/archiv/71-archivum-magyarorszag/33013-kover-amit-bugar-bela-csinalt-nemzetarulas