miskov_oJuraj Miškov gazdasági miniszter hatásköréből kifolyólag javaslatot nyújthat be a kormány elé a Nemzeti Vagyonalap Végrehajtó Bizottsága elnök asszonyának, Anna Bubeníkovának a leváltására.

„Eddig még nem tette meg” – válaszolt a Kormányhivatal Sajtó- és Tájékoztatási Osztályának igazgatója, Ľubica Pilzová Miškov Sme napilapban megjelent kijelentésére. A gazdasági miniszter levélben arra kérte a miniszterelnök asszonyt, hogy a nyilvánosságra került Gorilla-iratok alapján felmerült, eddig ugyan meg nem erősített, de rendkívül súlyos gyanú miatt mérlegelje a Nemzeti Vagyonalap elnök asszonyának leváltását, illetőleg szüneteltesse tisztségének ellátását.
A gazdasági miniszter kérésének második részét illetően Pilzová megjegyezte, hogy a miniszterelnök asszony Anna Bubeníkovával való múlt év október 14-én történt tárgyalása után a Nemzeti Vagyonalap leállította annak a társaságnak a privatizációjával kapcsolatos eljárást, amelynek Bubeníková a résztulajdonosa. „Ez de jure a tisztsége ellátásának szüneteltetését is jelenti az adott területen” – jegyezte meg Pilzová.

A gazdasági miniszter által kedden írt levéllel kapcsolatban a Kormányhivatal Sajtó- és Tájékoztatási Osztályának igazgatója elmondta, hogy a levél csupán a mai nap folyamán érkezett meg a Kormányhivatal iktatójába, vagyis a Sme napilapot előbb tájékoztatták a levélről, mint magát a miniszterelnök asszonyt.

„Megjegyezném azt is, hogy a szóban forgó levelet nem Juraj Miškov saját kezűleg írta alá, hanem a helyettese, de mivel az aláírás olvashatatlan, nem lehet tudni ki is az aláíró valójában” – tett hozzá Pilzová.

A TASR, 2012. január 4. nyomán