o_ficoRobert Fico, a SMER-SD elnöke nem akarja, hogy belerángassák a választások előtti titkosszolgálati játékokba. Ezért nem akar véleményt nyilvánítani a Gorilla fedőnevű titkosszolgálati iratokról, amelyek a második Dzurinda-kormány idejében történt politikai megvesztegetésre utalnak.

„ A választások előtt mindig felmerül a politikai pártok titkosszolgálati játékokba való belerángatása. A pártok véleményezik ezeket az iratokat,  majd a véleményeiket tévesen magyarázzák. Bennünket ne rángassanak ebbe bele” – mondta pozsonyi sajtótájékoztatóján a szociáldemokraták főnöke. Ami a Smer-SD pénzügyi csoportokhoz, főleg a dokumentumban említett Pentához fűződő viszonyát illeti, megjegyezte, éppen a Smer-SD volt az, aki kormányra kerülése után leállította a majdnem teljesen privatizált pozsonyi repülőtér ügyét. „És betiltottuk az egészségügyi biztosítók nyereségét is. Ahol a Penta tudvalevőleg domináns befolyással rendelkezik” – tette hozzá.

Végezetül azt is megjegyezte, hogy ami 2005-ben és 2006-ban történt, amikor a Smer-SD ellenzékben volt, és amiről a dokumentum említést tesz, azt a nyomozó szerveknek kell kivizsgálniuk.

TASR, 2012. január 3. nyomán