sulik_o2A titkosszolgálat Gorilla fedőnevű botrányos dokumentumáról, amely egy kisebb földrengést okozott a szlovákiai politikai színtéren, állítólag Iveta Radičová miniszterelnök asszony már 2010 nyarán tudott.

Az általa kompromittált személy jelölését azonban nem volt ereje leállítani. Legalábbis ezt állítja az SaS elnöke, Richard Sulík.

Az arról, hogy a miniszterelnök asszony tudott az állítólagos iratról, saját hírforrásra támaszkodva már a Týždeň hetilap is hírt adott. Közvetlenül Richard Sulík is megerősítette ezt, amikor beismerte, hogy beszélgetett a miniszterelnök asszonnyal a témáról. Megkérdezte tőle, nem jelent-e gondot számára Anna Bubeníková jelölése a Nemzeti Vagyonalap élére, aki a Gorilla szerint különbő kétes üzletekbe keveredett.

“Iveta Radičová azt felelte, hogy a szóban forgó dokumentumban található információk ellenére beleegyezik a jelölésbe, mert nincs elég ereje a jelölés leállítására” – magyarázta Sulík.

Állítólag a Gorilláról ezt-azt a belügyminiszter is tud. “Daniel Lipšic minimum 2009-től tud a Gorilláról és eddig még nem mutatott rendkívül nagy érdeklődést a megoldását illetően. Nem tudom, miért éppen most lenne ez másképp” – nyilatkozta az aktulane.sk hírportálnak Tom Nicholson újságíró.

A Sme, 2012. január 5. nyomán