Állította a dokumentum tartalmáról a Na telo c. vitaműsorban Bugár Béla, a Most-Híd elnöke. Bugár az állítólagos titkosszolgálati iratot két szempontból szemléli. „Egy bizonyos része igaz lehet.

Egy bizonyos része kitaláció“ – mondta azzal, hogy a büntetőjogi szervek feladata lesz, hogy az ügyet kivizsgálják.

Robert Fico, a Smer-SD elnöke a változatosság kedvéért a dokumentum nyilvánosságra kerülésében a „rendőrség, a titkosszolgálat és az ügyészség választási csatározásokba való beleráncigálását látja“.

„Azok a pénzügyi műveletek, amelyekről az irat beszél, sohasem igazolódtak be. Én a magam részéről egy mondatot mondok. Itt ma valaki találgat a pártok és a pénzügyi csoportok összefonódásáról, de a mi első döntésünk, amelyet 2006-ban meghoztunk, az volt, hogy a Penta pénzügyi csoporttól elvettük a repülőteret.“

Fico a Gorilla témához nem kíván visszatérni, Arra a kérdésre, hogy találkozott-e az irat főszereplőjével, a pentás Jaroslav Haščákkal, azt válaszolta: „Bármit is mondanék, úgyis kiforgatnák. Átéltem már ezt a médiában. A politikus a politikai életben különböző emberekkel beszél. Ne akarja, hogy egy olyan dokumentumra reagáljak, amelynek a valódisága nem bizonyított.

SME, 2012. január 8. nyomán