dzurinda_1Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS) kormányai sohasem a pénzügyi csoportok befolyása alatt vagy az azokkal való megegyezés alapján hozták meg a döntéseiket – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján az SDKÚ-DS elnöke.

Hozzátette, hogy ha valaki kétségbe vonja a kijelentését a pénzügyi csoportok kormányaira való befolyását illetően, akkor büntető feljelentést tesz ellene.

A Gorilla-iratot, amely állítólag a Titkosszolgálattól származik, az SDKÚ-DS anonim dokumentumnak tartja. „Ezt a névtelen iratot a rendőrségi szerveknek és az ügyészségnek kellőképpen ki kell vizsgálnia. Mégpedig azonnal és végérvényesen” – tette hozzá. Egyúttal megjegyezte, hogy a szóban forgó iratot egyszer már vizsgálták, az előző kormány idején, s a nyomozás az egész anyag valódiságának megkérdőjelezésével végződött. Hozzátette, ha ma kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az ügy nem volt kellőképpen kivizsgálva, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Hangsúlyozta azonban, hogy mindez az illetékes szervek hatáskörébe tartozik.

Annak ellenére, hogy a miniszterelnök asszony nem nagyon hisz az ügy kivizsgálásában, mivel az eredeti felvételeket már megsemmisítették, Dzurinda úgy gondolja, van esély a sikerre. „Úgy hiszem, hogy van esély olyan képviseletre, amelynek köszönhetően esély lesz kivizsgálni mindent, amit csak lehet” – tette hozzá.

TASR, 2012. január 8. nyomán