A Penta képviselője elismerte, hogy a pénzügyi csoport képviselői találkozgatnak valamennyi politikai párt politikusaival.

 

A Sme napilapban a Penta társtulajdonosával, Eduard Matákkal megjelent interjút, amelyben Maták arra utal, hogy valamennyi politikai párttal voltak kapcsolataik, beleértve az SaS-t is, a liberálisok a Gorilla-ügybe való beleráncigálásukra tett amatőr próbálkozásnak tartják.
„Az SaS, néhány más párttól eltérően, sohasem fogadott el a Pentától semmilyen pénz. Maták úr reakciója annak a bizonyítéka, hogy az SaS nincs a Penta markában. Ellenkezőleg, az SaS az egyetlen párt, amely nem keveredett bele ebbe az ügybe“ – jelentette ki sajtótájékoztatóján a párt vezére, Richard Sulík.

Maták a Sme-nek adott interjújában azt mondta, hogy a pénzügyi csoport képviselői találkozgatnak valamennyi politikai párt képviselőivel, személyesen az SaS elnökét, Richard Sulíkot és az ugyanebbe a pártba tartozó gazdasági miniszter Juraj Miškovot említette.  „Nem látok ebben semmi rosszat. Valamennyi parlamenti párttal aktív személyes kapcsolataink vannak“ – mondta.

Határozottan elhatárolódott azonban a Gorilla fedőnevű állítólagos titkosszolgálati iratokban lévő korrupciós ügyektől. Tagad bárminemű olyan gyanút, hogy az állami vállalatok privatizációja során jutalékokat fizettek volna ki, és az interneten röviddel Karácsony előtt nyilvánosságra került dokumentumot „hollywoodi mintára készült hazugságsornak“ nevezte.

SME, 2012. január 18. nyomán