A Gorilla körüli események először konfrontálódnak a közvéleménnyel – közvetlenül az utcákon.A közösségi hálón tiltakozás indult, amelynek a résztvevői ki szeretnék nyilvánítani a Gorillával kapcsolatos véleményüket.

 

A szervezők kétórás tüntetést terveznek január 27-én 15.00-kor Pozsonyban. „A tüntetőakció az SNP-téren indul, ahol kísérőprogramok is lesznek. Ezután a tüntetőakció résztvevői átvonulnak a Hodža-térre, a Grassalkovich-palota (köztársasági elnöki palota) elé”. A tüntetők innek a szlovák parlament épülete elé vonulnak, ahol szimbolikus élőláncot kívánnak létrehozni. „A banán a gorillák számára jöhet” – szólnak az instrukciók a tüntetőakció lehetséges résztvevői számára.

A polgárok aktívan részt vesznek az ügyben szereplő tények bizonygatásában és megcáfolásában is. A Google docs honlapon valaki létrehozott egy dokuemntumot Gorilagate címen, amelybe bárki beírhatja a megjegyzéseit. Az oldal tárhelye szabályosan van lefoglalva, ha valaki megpróbálja kitörölni, megint felújítják azt.

Aktualne.sk, 2012. január 22. nyomán