Iveta Radičová  saját bevallása szeribt kielégítő választ kapott a Titkosszolgálat főnökétől valamennyi Gorillával kapcsolatos kérdésére. „Választ kaptam mind a tizenkét kérdésemre, ám a válaszlevél titkosjtva van, így ez minden, amit ezzel kapcsolatban elmondhatok.

Hozzátette, hogy levélben felkérte az SIS főnökét a válaszlevél titkosítás alóli felmentésre, ha Mitrík úr egyetért vele, akkor majd többet mondhat. Annak ellenére, hogy jelenleg nem mondhat semmi konkrétumot, Radičová meg van győződve arról, hogy az ügy teljes kivizsgálása lehetséges.

„Ha segít az ügyön azoknak a titoktartás alóli felmentése, akik szerepelnek ebben a játékban, megygőződésem, hogy a Titkosszolgálat főnöke nem fog ez elé akadályokat gördíteni. De ez csak a kivizsgálás egyik módja és nem a legfontosabb” – hangsúlyozta a HN Club-nak adott interjújában a kormányfő.

Egyúttal hangsúlyozta azt is, hogy 2006-ban az akkori belügyminiszter teljesítette a feladatát, és az oratot átadta, akinek kell. „Hogy mi történt az ezt követő években, azt a kérdést másnek kell feltenni” – tette hozzá.

SME, 2012. január 24. nyomán