Jirko Malchárek volt gazdasági miniszterrel, aki az interneten közétett privatizációk körüli állítólagos korrupciós ügyekről szóló Gorilla-dosszié egyik központi alakja, eddig a nyomozással összefüggésben még senki sem lépett kapcsolatba a rendőrségtől.

Mivel ártatlannak vallja magát, szeretné, ha az ügyet kivizsgálnák és megtisztulna a neve – állapította meg a Hospodárske novinynak adott interjújában.   
„Megkérem a speciális ügyészt, hogy fogadjon. Levelet írok a belügyminiszternek, és megkérem, hogy vegye figyelembe a körülményeket, amelyek az ún. Gorilla-ügy megjelenése kapcsán elviselhetetlenek számomra és a családom számára. Nem érzem magam bűnösnek” – hangsúlyozta a beszélgetésben.

Véleménye szerint nem tudni, hogy az interneten megjelent dokumentum valós-e, de a személyével kapcsolatos állításokat visszautasítja. „Mivel tudom, hogy ez nem történt meg, az engem érintő teljes részt igaztalannak tartom. Csak idő kérdése, és bebizonyosodik, hogy ez kitaláció és hazugság” – állítja Malchárek.

Mint mondta, minden alapanyagot átad a nyomozóknak, akikkel együtt kíván működni, mivel azt szeretné, hogy a Gorilla-ügyet kivizsgálják. „Elő van készítve az összes alapanyag az életem eme hat évéről, minden, ami összefügg a bevételeimmel és az állítólagos átlagon felüli életemmel. Átadom azt az illetékes szerveknek, ha lesz irántuk érdeklődés” – jelezte.

A volt miniszter a napilapnak azt is elárulta, hogy még mindig találkozgat Varga Zoltán vállalkozóval, a Gorillában emlegetett lehallgatott lakás tulajdonosával. Malchárek azt mondta róla, hogy a barátja és üzleti partnere. Kizárta, hogy Varga bármilyen törvényellenes tevékenységet végzett volna. „Találkozgattam vele, amikor miniszter voltam, meg amikor képviselő voltam is. Évek óta ismerjük egymást” – magyarázta a HN-nek és hozzátette, hogy a múltban Varga közlekedésbiztonságról írt diplomamunkájának a konzultánsa is volt.

SME, 2012. február 10. nyomán