A szlovák Gorilla Prágában is megjelent! Nyugati szomszédjaink fővárosának utcáin megjelentek a nyomai. „Gorillanyomok… ezek hülyék!” – dühöngött az egyik cseh honlap szerint a Penta egyik főnöke.

Csütörtök éjjel a szlovák Gorilla nyomokat hagyott maga után a Penta csoport prágai központjának székháza előtt – írja a Lidové noviny napilap hírportálja. A nyomok a Penta elől két luxusvendéglőbe vezettek. A cseh hírportál szerint a nyomok a Pentától két irányba vezetnek – a Havířovská utcán keresztül a Stavovi Színhát körül a Vas utcába. Majd az Óváros téren rövid időre eltűnnek a nyomok. időre. Az egyik Gorilla a Párizsi utcán folytatja a sétáját, a Barock luxusétteremig, amely arról híres, hogy a prágai keresztapák kedvenc találkahelye” – jellemzi a gorillák útvonalát a Lidovky.cz.
A másik útvonal szerint a nyomok a Pentából a Václav tér felé vezetnek, ahol az Európa hotel előtt végződnek. „Először azt gondoltuk, hogy valamiféle reklám, nekünk semmi közünk hozzá” – mondta a Lidovky.cz-nek a hotel egyik alkalmazottja, aki azt állítja szerdán még nem voltak ott a gorillanyomok.
A Lidovky.cz a Penta egyik tulajdonosát, Marek Dospivát is idézi, akit a nyomok feldühítettek: „Gorillanyomok… ezek hülyék!”
Dospiva, aki a Penta csoport egyik legerősebb embere, már nyilatkozott a Gorilla-ügy kapcsán. Dospiva szerint az egész Gorilla-irat kitaláció és hazugság. „Van ott minden, aminek egy rendes amerikai szappanoperában lennie kell – sok pénz, szex és politika. A valóságban azonban Szlovákia történelmének legpiszkosabb választási kampánya folyik” – jelentette ki korábban a cseh Hospodářske novinynek.
A pénzügyi szakember tagadja, hogy olyan találkozókra került volna sor, amelyeken olyasmi történt volna, ami törvényellenes, ami bűncselekmény jeleit mutatta volna. „A politikai kalandor Lipšic kijelentéseit gondosan elemezzük, és jogi eszközökkel védekezünk majd azok ellen” – jelezte Dospiva.

Aktuality.sk, 2012. február 24. nyomán