A Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa, Jaroslav Haščák beperelte a Gorilla-ügy miatt a legnagyobb közösségi portált, a Facebookot és több más internetes portált is. Martin Danko, a Penta szóvivője pénteken nem tudta pontosan megmondani, összesen hány portálról van szó, állítólag azonban több mint öt internetes oldal érintett az ügyben.

„Azokról a honlapokról van szó, amelyek teljes terjedelmében közzétették az aktát, vagy pedig részleteket közöltek belőle anélkül, hogy annak tartalmát ellenőrizték volna. Például, megírták volna, milyen stádiumban van a nyomozás, vagy hogy a szöveg igazságtartalma nem bizonyított.”
Haščák célja Danko szerint bírósági döntést hozni az ügyben, amely kimondaná, hogy ebben a stádiumban „nem lehetséges foglalkozni a dokumentummal”. Hogy az egyes honlapoktól igényelnek-e kártérítést, Danko nem tudta megmondani. „Nem ez a fontos” – nyilatkozta.
Röviddel a Facebook elleni panasz benyújtásáról szóló hír megjelenése után a Penta bejelentette, hogy hétfőn visszavonja a beadványát. Állítólag a Haščák és az őt képviselő jogászok közti kommunikáció zavaráról volt csupán szó. „Nem lenne értelme. Nincs is esély arra, hogy ez sikeresen végződjön” – tette hozzá Danko. A többi beadvány ügyében azonban nincs változás. Varga Facebook elleni beadványát a Sme értesülései szerint a bíróság elutasította.

SME, 2012. március 2. nyomán