A Pozsonyi Kerületi Bíróság egyelőre nem dönthet a Tom Nicholson kanadai újságíró Gorilla-ügyről szóló könyve kiadásának letiltása ügyében, amelyben a Penta társtulajdonosának beadványa értelmében az alsóbb szintű Pozsony 1-es Járásbíróság hozott előzetes rendelkezést.

 

A kerületi bíróságra ugyanis az alsóbb szintű szerv a mai napig nem továbbította az ügyben benyújtott fellebbezést.  Jelenleg még folyamatban van a kézbesítőnél (Szlovák Posta – a TASR megj.) annak a megállapítása, hogy ki vette át a döntésről szóló határozatot az alperes nevében, mivel a bíróság nem kapta meg az átvételt igazoló utalványt.

Ezeknek a hiányosságoknak a kiküszöbölése nélkül, nem lehet az ügyet továbbítani a fellebbviteli bíróságra – nyilatkozta a TASR kérdésére a törvényesen kirendelt bíró álláspontját tolmácsolva a kerületi bíróság szóvivője, Pavol Adamčiak.

Tom Nicholosn, kanadai-szlovák újságíró és a Petit Press Kiadó fellebbeztek a Pozsonyi 1-es Járásbíróság bírájának határozata ellen, aki előzetes rendelkezéssel úgy döntött, hogy a Gorilla-ügyről szóló, politikusok korrupciós botrányait taglaló előkészületben lévő könyvet nem lehet kiadni.

A SME, 2012. április 19. nyomán