Kóbor János és Gubík László a sajtótájékoztatón (Fotó: MartFeszt, facebbok)

A komáromi Zichy-pont épületében ismertették az idei MartFeszt zenei programját. Szerda délelőtt Gubík László, a Via Nova elnöke, a Martosi Szabadegyetem főszervezője vázolta fel az öt nap programkínálatát.

„Programgazdagság elve alapján szervezzük meg a hatodik szabadegyetemet. Több társszervezőt, ifjúsági szervezetet, polgári társulást vonunk be a rendezvényfolyam megszervezésébe” – kezdte a tájékoztatást Gubík László. Mint mondta, az idei célközönség a családok, ezért családi programok gazdag kínálata várja őket.

A zenei programon belül kitüntetett helyen szerepelnek a felvidéki magyar kezdő zenekarok. Mint ismeretes, számukra március elején pályázatot tettek közzé. Erre 26 zenekar jelentkezett, ebből három csapat lép majd fel a Martfeszten. Melléjük a Harmónia-díj szervezői, akik szintén társzervezői a szabadegyetemnek, választották ki a negyedik kezdő zenekart fellépőként.

Idén is több felvidéki banda mutatkozik be, számukra alakítjuk ki a Harmónia-sátrat – fogalmazott a főszervező. A fellépők között megemlítette a Pósfa zenekart, az Arizona, illetve a Sunset Confort zenekart. Éjszaka lemezlovasok szórakoztatják a közönséget, ők vezetik le a napi nagykoncerteket.

A nagyszínpad programja szintén színes, több generációt igyekeznek megszólítani – jegyezte meg Gubík László. Visszatérő vendégként a Tankcsapda ugyancsak koncertet ad az öt nap alatt. Emellett az Edda, Roy és Ádám, Well Hello és az Ismerős Arcok lesznek a nagyszínpad vendégei.

A szombat este fénypontja az Omega nagykoncertje lesz. Mint Kóbor János, a rockzenekar frontembere a sajtótájékoztatón megjegyezte: nagyon várják az eseményt, hiszen a szabadtéri koncertnek mindig megvan a maga különleges varázsa. „Nagyon jó állapotban van a csapat, jó hangulatban. Addig jó a csapat, amíg így működik” – emelte ki Kóbor János.

Idén is nagyhangsúlyt fektetnek a folklórra. A felvidéki népzenei és néptánccsoportok szintén fellépnek Martoson.

A főszervező kitért továbbá a jegyárakra is. Mint mondta, idén a Nyitrai Konstantin Egyetem hallgatói számára ingyenes a belépés. A középiskolások kedvezményes jegyet igényelhetnek, a martosi lakosok jelképes egy euróért vehetnek belépőt.

A 6. Martosi Szabadegyetem július 4-e és 8-a között valósul meg Martoson.

Forrás: Felvidék.ma, PP