bb7A Most-Híd nem kíván együttműködni az MKP-val a 2016-os parlamenti választások előtt – döntött a vegyes párt Országos Tanácsa. Bugár Béla a november 15-i önkormányzati választásokon elszenvedett komáromi fiaskóra hivatkozik.

A Most-Híd elnöke az RTVS-nek adott nyilatkozatába úgy fogalmazott: míg a Most-Híd szavazói Komáromban a közös polgármesterjelöltet választották, addig az MKP szimpatizánsainak nagy része a független jelöltre szavazott, vagyis nem hittek a koalícióban. Bugár egyértelművé tette, hogy a 2016-os parlamenti választások előtt nem lesz együttműködés, mint mondta. erre csak 2016 áprilisában lát esélyt.

Az MKP tudomásul veszi a Most-Híd döntését – jelentette ki Berényi József, hozzátéve: pártja ennek értelmében – úgy ahogyan azt tette az önkormányzati, az európai parlamenti, valamint az elnökválasztáson – egyedül készül fel a következő megmérettetésre. „Legalább végre kiderült, hogy ki az, aki nem akarja az együttműködést” – jegyezte meg.

A Most-Híd Országos Tanácsa személycserékről is döntött szombaton: Csicsai Gábor helyébe, aki pártja gyenge dunaszerdahelyi szereplése miatt mondott le posztjáról, Érsek Árpádot nevezték ki a járás elnökévé. Érseknek sem volt oka az elégedettségre az önkormányzati választások után: a parlamenti képviselőnek Somorján nem sikerült a városi képviselő-testületbe bekerülnie.
Egy másik személyi változás a vegyes pártban, hogy a Pozsonyi járás élén Horváth Attila, korábbi elnök tisztségét a jövőben Rastislav Žitný tölti majd be.

Forrás: Felvidék.ma