most_hid_2Bugár Béla, a Most-Híd elnöke szerint stagnál az életszínvonal Szlovákiában. „A kormány populizmusa, sem a szépen hangzó ellenzéki javaslatok nem kezelik a gondok okát, csupán a következményeket” – jelentette ki az ellenzéki pártelnök a SITA hírügynökségnek. Mint mondta, ezért pártja rendszerszerű megoldásokat kínál az embereknek, hogy „Szlovákia megint növekedjen”.

Ennek a szemléltetése volt annak a vitafórum-sorozatnak is a célja, amelyet az elmúlt három hónapban Szlovákia-szerte tartottak, s amelyeken Bugár Lucia Žitňanská alelnökkel együtt vett részt. A vitafórumok fő témája azoknak a megoldásoknak a szemléltetése volt, amelyek Bugár szerint megállítható Szlovákia stagnálása, és javítható az itt élő polgárok életszínvonala.

A Most-Híd elnöke szerint a beszélgetéseknek két érdekes tapasztalata is volt. „Az első az emberek érdeklődése volt a programunk iránt. Bevallom, a politikai pártok és azok szlovákiai jövőjének címére tett annyi csalódott kijelentés után ez a polgárok részéről megmutatkozott érdeklődés nagyon pozitív jelenség számomra, és persze ösztönző is” – fogalmazott Bugár.

A másik tapasztalat véleménye szerint az volt, hogy sok olyan személyiségünk van, akik számára fontosak a válaszok arra a kérésre, hová szeretnénk ezt az országot eljuttatni.

Žitňanská szerint jelenleg a politikai térfél mindkét oldalának politikusai a populista javaslatok beterjesztésében versengenek, miközben semmilyen rendszerszerű megoldást nem kínálnak. „Egyszerű dolog olyan hangzatos javaslatokkal előállni, amelyekkel szavazatokat lehet szerezni, de Szlovákia valósi problémáit nem oldják meg.” – jelentette ki a Most-Híd alelnöke, aki szerint pártja nem erre az útra kíván térni. Žitňanská azt is elmondta, a Szlovákia-szerte megvalósult találkozóikon bebizonyosodott, hogy az emberek értékelik ezt a fajta hozzáállást, nem hangzatos ígéreteket, hanem hatékony megoldásokat várnak a politikusoktól.

Forrás: dé, Felvidék.ma

Szerkesztőségi megjegyzés: Bugár Béla parlamenti képviselőként az önálló Szlovákiában már 22 éve “stagnál”…