hedvig_926Újabb kanyarhoz érkezett a „magát brutálisan megverő”, „beteges hazudozó” egykori nyitrai diáklány ügye: a hamis tanúzás miatt kitűzött valamennyi tárgyalás – így a szeptember 28-i is – elmarad. Hedvig ügyvédje egyúttal felkínálta a legeslegutolsó lehetőséget arra, hogy Szlovákia csendben, méltósága cafatjait megőrizve kifarolhasson e mögül az irtózatosan ocsmányra dagasztott ügy mögül.

Roman Kvasnica ugyanis – írja a szlovákiai magyar napilap – kérelmet terjesztett elő, hogy Szlovákiából a magyar hatóságokhoz tegyék át Hedvig ügyét és ott folytassák annak elbírálását. A dolog logikája egyszerű, mint a faék: Zsák Malina Hedvig két éve úgy döntött, hogy háta mögött hagyja zaklatóit és a magyar állampolgárságot felvéve családjával Győrbe költözött. A szeptember 28-i tárgyalást is családi okokra hivatkozva kérte halasztani: ügyvédje azzal indokolta a kérelmet, hogy az anyának júliusban született kislányáról kell gondoskodnia.

Az ügy átadása a magyar hatóságoknak most tálcán kínált lehetőség a szlovák “igazságszolgáltatásnak” arra, hogy megszabaduljon a talán számára is kínossá vált eljárástól. Borsónyi ész és némi kreativitás elegendő ahhoz, hogy ezt belássák és megtalálják a módját, hogy jogilag is perfektül lepasszolhassák a koloncot a győri kollégákhoz.

Akik végre valóban igazságot szolgáltathatnának Hedvignek – legalább részben, mert az elmúlt évek megpróbáltatásait és megaláztatásait nem lehet már meg nem történtté tenni.

Forrás: Szűcs Dániel, Felvidék.ma
Fotó: mti